Στα 22.253 τα νέα κρούσματα στην Ιταλία – “Άμεσο lockdown” ζητούν οι γιατροί του Μιλάνου

Σήμερα στην Ιταλία καταγράφηκαν 22.253 νέα κρούσματα κορονοϊού και 233 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους. Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 135.000 διαγνωστικά τεστ.

Χθες, τα περιστατικά ήταν 29.907, με 208 νεκρούς. Σε ό,τι αφορά τις μονάδες εντατικής θεραπείας, έχουν εισαχθεί σε αυτές 2.022 ασθενείς, ενώ 19.840 νοσηλεύονται σε νοσοκομειακούς θαλάμους. Παράλληλα, 374.650 άνθρωποι έχουν τεθεί σε κατ΄οίκον απομόνωση.

Σε ό,τι αφορά τις περιοχές της χώρας με τα περισσότερα κρούσματα, στη Λομβαρδία διαγνώστηκαν σήμερα 5.278 θετικοί στον ιό, στην Καμπανία 2.861, στην Τοσκάνη 2.009 και στο Πεδεμόντιο 2.003. Παράλληλα, αύριο αναμένεται να ανακοινωθούν και επίσημα από την κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε τα νέα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας.

Όπως προανήγγειλε νωρίτερα ο Κόντε, θα ληφθούν μέτρα σε εθνικό και τοπικό επίπεδο. Στα πρώτα συγκαταλέγεται το κλείσιμο των εμπορικών κέντρων τα Σαββατοκύριακα, η μείωση του αριθμού επιβατών έως και στο 50% της χωρητικότητας των μέσων μαζικής μεταφοράς και η απαγόρευση κυκλοφορίας, πιθανότατα από τις εννέα το βράδυ.

Στις περιοχές με υψηλότερο δείκτη μετάδοσης του ιού, οι περιφέρειες θα μπορούν να αποφασίζουν και επιπλέον μέτρα, όπως είναι η περαιτέρω μείωση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων και η αύξηση της τηλε-εκπαίδευσης.

Αίσθηση, τέλος, προκάλεσε η δήλωση του προέδρου του ιατρικού συλλόγου του Μιλάνου, Ρομπέρτο Κάρλο Ρόσι, ο οποίος τόνισε ότι “η κατάσταση στα νοσοκομεία και στα ιατρεία των οικογενειακών γιατρών είναι πλέον μη διαχειρίσιμη” και για τον λόγο αυτό “χρειάζεται άμεσο και αποτελεσματικό lockdown”.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ