Είναι καθήκον μας να διαμορφώσουμε για το μέλλον τις πολιτικές εκείνες που απαιτούνται για να μην υπάρξουν και πάλι οι οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες εξαθλίωσης του λαού

ΘΕΜΑ: Τοποθέτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο της 29.10 για το πρώτο θέμα ημερήσιας διάταξης « Συζήτηση για την πολιτική καταδίκη και θεσμική απομόνωση της Χρυσής Αυγής από το Περιφερειακό Συμβούλιο»

 

Ο φετινός Οκτώβριος, που τελειώνει αυτές τις μέρες, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως Αντιφασιστικός Οκτώβρης όχι μόνο γιατί χθες συμπληρώσαμε 80 χρόνια από το τιμημένο ΟΧΙ του ελληνικού λαού στην φασιστική Ιταλία του Μουσολίνη αλλά κυρίως γιατί μετά από 5,5 χρόνια ολοκληρώθηκε η δίκη της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής και το διευθυντήριο της μαζί με άλλα στελέχη οδηγήθηκαν εκεί που θα έπρεπε να είναι χρόνια πριν, στην φυλακή!

Οι μέλισσες της αλληλεγγύης νίκησαν την αγέλη των λύκων που δολοφόνησαν και τρομοκράτησαν όλα αυτά τα χρόνια πολίτες της χώρας μας, καλλιτέχνες, αλιεργάτες, συνδικαλιστές κ.α., την αγέλη των λύκων που δηλητηρίαζε με τον ναζιστικό και ρατσιστικό λόγο της την ελληνική κοινωνία.

Το διευθυντήριο και ορισμένα στελέχη της ΧΑ βρίσκονται πίσω από τα σίδερα της φύλακης για να πληρώσουν για τα εγκλήματα τους. Όμως κάποιοι λύκοι της ΧΑ κυκλοφορούν ακόμα ανάμεσα μας και με τη προβιά του λύκου συμμετέχουν και εδώ στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Δεν έχουν περάσει είκοσι μήνες, από τον Φλεβάρη του 2019, όπου στο Μεσολόγγι ανακοινωνόταν με κάθε επίσημο τρόπο από την Χρυσή Αυγή, με την συμμετοχή των καταδικασθέντων Μπαρμαρούση και Παναγιώταρου η υποψηφιότητα για Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας του Ανδρέα Νικολακόπουλου  με τον συνδυασμό φέρει το όνομα «Πατριωτική Αυγή για την Δυτική Ελλάδα» και “θα διεκδικήσει με αξιώσεις να ακούγεται η φωνή των Ελλήνων Εθνικιστών στην Περιφέρεια¨, όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο τύπου της εποχής. (Εδώ μπορείς να δείξεις και τη σχετική φωτογραφία).

Σήμερα, τώρα είναι η ώρα να αναλάβουμε τη δική μας ευθύνη ως το ανώτερο συλλογικό και δημοκρατικό όργανο της περιφέρειας μας.

Η προστασία της Δημοκρατίας, για να είναι αποτελεσματική, πρέπει να είναι υπόθεση bottom – up (από τη βάση ως την κορυφή), υπόθεση όλων μας για την οικοδόμηση τείχους κατά του ολοκληρωτισμού. Η ιστορική απόφαση του Εφετείου για την καταδίκη των στελεχών της ΧΑ και τον χαρακτηρισμό της οργάνωσης ως εγκληματικής είναι ένα βήμα προς αυτή τη κατεύθυνση αλλά απαιτούνται και άλλα.

Γιατί μπορεί να τελειώσαμε με την Χρυσή Αυγή, αλλά δεν τελειώσαμε με τον χρυσαυγιτισμό, με τον φασισμό, που βρίσκεται διαρκώς εκεί που υπάρχουν επιθέσεις, από τάγματα εφόδου σε μετανάστες σε πρόσφυγες σε απροστάτευτους ανθρώπους. Εκεί που υπάρχει bullying απέναντι στην διαφορετικότητα στις γειτονιές μας  και στα σχολεία μας. Αυτή είναι μια καθημερινή μάχη και δεν πρέπει  να φύγει ποτέ από την ατζέντα της δράσης όλων των δημοκρατικών δυνάμεων. Πόσο μάλλον σε έναν προνομιακό χώρο πολιτικής έκφρασης, όπως είναι τα περιφερειακά συμβούλια.

Είναι καθήκον μας να διαμορφώσουμε για το μέλλον τις πολιτικές εκείνες που απαιτούνται για να μην υπάρξουν και πάλι οι οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες εξαθλίωσης του λαού, τις οποίες εκμεταλλεύτηκαν εξαιρετικά οι επιτήδειοι λάτρεις του φασισμού και του ναζισμού. Είναι στο χέρι όλων μας και υποχρέωση μας να υπερασπιστούμε τους δημοκρατικούς θεσμούς και τις αξίες, να αναδείξουμε την αλληλεγγύη, να κατανοήσουμε το πόνο, να υπερασπιστούμε τη διαφορετικότητα ως δικαίωμα.

Το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε προς αυτή τη κατεύθυνση είναι να υιοθετήσουμε, ως Περιφερειακό Συμβούλιο, τα τέσσερα σημεία που έχουν τεθεί από την παράταξη μας “Δικαίωμα στην Πρόοδο” γιατί είναι χρέος όλων μας να θωρακίσουμε τη Δημοκρατία!

 

ΚΟΝΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ Π.Ε ΑΧΑΪΑΣ