AB Foods: Η ιδιοκτήτρια των Primark αναμένει απώλειες 375 εκατ. στερλίνες από τις πωλήσεις

Η Associated British Foods, ιδιοκτήτρια εταιρεία των καταστημάτων ρούχων λιανικής Primark, τόνισε πως εκτιμά ότι θα χάσει 375 εκατ. στερλίνες από τις πωλήσεις εξαιτίας του προσωρινού κλεισίματος των καταστημάτων της στις μεγάλες αγορές εξαιτίας των περιορισμών για τον κορονοϊό.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα, όλα τα καταστήματα Primark στην Ιρλανδία, στη Γαλλία, στο Βέλγιο, στην Ουαλία, στην Καταλονία στην Ισπανία και στη Σλοβενία, είναι προσωρινά κλειστά, αντιπροσωπεύοντας το 19% του συνολικού χώρου πώλησης.

Τόνισε μάλιστα ότι σύμφωνα με τα νέα μέτρα, το 57% του συνολικού χώρου πώλησης λιανικής, θα είναι προσωρινά κλειστό από τις 5 Νοεμβρίου μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου.

Ενημέρωσε δε ότι εφαρμόζει επιχειρησιακά σχέδια, τα οποία ανέπτυξε για να διαχειριστεί τις συνέπειες από το κλείσιμο δραστηριοτήτων, συμπεριλαμβανομένης και της μείωσης του λειτουργικού κόστους.

Η ανάκαμψη που παρατηρήθηκε στη ζήτηση, οδήγησε την εταιρεία να αναβαθμίσει τις εκτιμήσεις για τα κέρδη της αλυσίδας καταστημάτων για τη χρήση μέχρι τις 12 Σεπτεμβρίου.

Πρόσθεσε ότι τα προσαρμοσμένα λειτουργικά κέρδη της Primark θα διαμορφωθούν υψηλότερα των προηγουμένων εκτιμήσεων για 300-350 εκατ. στερλίνες, και χαμηλότερα από τα 913 εκατ. στερλίνες στο προηγούμενο έτος.