Σκυλακάκης: Ανοιχτό το ενδεχόμενο για 6ο κύκλο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής

Για τα μέτρα στήριξης της οικονομίας, μετά το “μίνι lockdown” που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός για την αντιμετώπιση της πανδημίας, μίλησε ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης, σε εκπομπή του ΑΝΤ1.

Ο κ. Σκυλακάκης τόνισε πως η επιστρεπτέα προκαταβολή δίνεται για να καλυφθεί η έλλειψη ρευστότητας στην αγορά. Εξήγησε πως δεν μπορείς να δίνεις εμπροσθοβαρώς όλα τα χρήματα, καθώς αν χαθεί η εμπιστοσύνη των αγορών, θα βρεθούμε σε δεινή θέση. Χρειάζεται σύνεση, όπως είπε, γιατί “τα χρήματα δεν κόβονται από δέντρο”. Απαντώντας σε ερώτηση, άφησε πάντως ανοικτό το ενδεχόμενο να υπάρξει 6ος κύκλος του προγράμματος  το 2021. Όσον αφορά σε φοροελαφρύνσεις για τη νέα χρονιά, υπογράμμισε πως δεν μπορούμε να μιλήσουμε για κάτι τέτοιο αν δεν περάσει το κύμα της πανδημίας.

Ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών σημείωσε πως “θεωρούμε ότι κρατήσαμε τις θέσεις εργασίας σε ένα πολύ καλό επίπεδο, από τα καλύτερα στην Ευρώπη”.

Παρέμβαση έκανε ο Πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνος Μίχαλος, ο οποίος είπε πως τα νέα μέτρα θα προκαλέσουν ζημιά στο σύνολο της οικονομίας και ότι τα χρήματα που δίνονται είναι πολύ λίγα για τις ανάγκες της αγοράς.

Από την πλευρά του, ο κ. Σκυλακάκης διαβεβαίωσε πως οι επιχειρήσεις που κλείνουν θα ενισχυθούν άμεσα από την επιστρεπτέα προκαταβολή και ότι 2,1 δισεκατομμύρια ευρώ από την Ε.Ε. θα δοθούν άμεσα στην αγορά.

Κλείνοντας την τοποθέτησή του, ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών τόνισε: “Να φύγει αυτή η διαβολοχρονιά, μας έχουν βρει πολλά. Ας μείνουμε ενωμένοι, ας το περπατήσουμε αυτό μαζί και τα πράγματα θα γίνουν καλύτερα”.