Πρεμιέρα για την Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid

Η Porsche συνεχίζει τα βήματα εξηλεκτρισμού της γκάμας της παρουσιάζοντας για λογαριασμό της νέας Panamera που παρουσιάστηκε πριν δύο μόλις μήνες μια ακόμα plug-in υβριδική έκδοση – την τρίτη κατά σειρά μετά τις 4 E-Hybrid και 4S E-Hybrid.

 

Πρεμιέρα για την Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid

 

Εκτός από… καθαρή, η Turbo S E-Hybrid έρχεται να συνθέσει την συγχρόνως και την πιο ισχυρή έκδοση του πολυτελούς μοντέλου από το Zuffenhausen. Και αυτό χάρη στην υψηλή συνδυαστική απόδοση του θερμικού κινητήρα με τον ηλεκτρικό, η οποία φτάνει για την περίσταση στη διόλου ευκαταφρόνητη τιμή των 700 ίππων.

Ο 4λιτρος κινητήρας τούρμπο με τους 8 κυλίνδρους σε διάταξη V αποδίδει 571 ίππους συνεργαζόμενος με έναν ηλεκτροκινητήρα με ισχύ 136 ίππων, ο οποίος βρίσκεται εγκατεστημένος μέσα στο PDK κιβώτιο των 8 σχέσεων. Το “παρών” δίνει μια μπαταρία ιόντων λιθίου των 17,9 kWh που εξασφαλίζει βελτιωμένη κατά 30% ηλεκτρική αυτονομία σε σχέση με το παρελθόν. Σύμφωνα με την Porsche η τελική ταχύτητα της Turbo S E-Hybrid φτάνε τα 315 χλμ./ώρα, ενώ η επιτάχυνση από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε μόλις 3,2 δλ.

Την ίδια ακριβώς μπαταρία διαθέτει και η Panamera 4 E-Hybrid, στην οποία ο ηλεκτροκινητήρας συνδυάζεται για την περίσταση με έναν 6κύλινδρο σε διάταξη V bi-turbo κινητήρα με χωρητικότητα 2,9 λίτρων και μέγιστη ισχύ 330 ίππων. Σε αντίθεση με τους 700 ίππους της Turbo S E-Hybrid, εδώ η συνδυαστική ισχύς των δύο μονάδων φτάνει τους 462 ίππους. Το χαρτοφυλάκιο των plug-in υβριδικών εκδόσεων της νέας Panamera συμπληρώνει η έκδοση με την ονομασία 4S E-Hybrid, στην οποία ο 6κύλινδρος κινητήρας αποδίδει 440 ίππους, ενώ συνδυαστικά στο δρόμο “φτάνουν” ούτε λίγο ούτε πολύ 560 ίπποι.

 

Porsche Panamera_03

 

Για όσους δεν αρέσκονται στη λογική της… πρίζας, η Porsche προσφέρει τη νέα Panamera σε εκδόσεις που κινούνται αποκλειστικά με την αρωγή βενζινοκινητήρων. Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για τις εκδόσεις 4S (440 ίπποι), Turbo S (630 ίπποι), GTS (480 ίπποι) και Panamera και Panamera 4, αμφότερες με απόδοση 330 ίππων.