Πέτσας: Πρωτοφανές! Ο Τσίπρας σχολιάζει το μήνυμα του πρωθυπουργού πριν αυτό να γίνει

advertisement

Την έντονη αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα προκάλεσε η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα με το οποίο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησε να ασκήσει κριτική στο διάγγελμα του πρωθυπουργού με τα νέα μέτρα πριν ακόμα να γίνει αυτό.

«Εκτός από πρωτοφανές, θα ήταν και φαιδρό, αν δεν αφορούσε κάτι τόσο σημαντικό όσο η αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού» αναφέρει ο κ. Πέτσας κάνοντας λόγο για «άγχος» του Αλέξη Τσίπρα κατηγορώντας τον πρώην πρωθυπουργό ότι «μόνος στο κομματικό του σπίτι, δεν αντιλαμβάνεται τι συμβαίνει στην κοινωνία».

Η δήλωση του Στέλιου Πέτσα έχει ως εξής:

«Είναι τόσο το άγχος του κ. Τσίπρα που έκανε δήλωση πριν καν ακούσει το μήνυμα του Πρωθυπουργού! Εκτός από πρωτοφανές, θα ήταν και φαιδρό, αν δεν αφορούσε κάτι τόσο σημαντικό όσο η αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού.  Μόνος στο κομματικό του σπίτι, δεν αντιλαμβάνεται τι συμβαίνει στην κοινωνία. Οι πολίτες ενωμένοι, με υπευθυνότητα,  θα ακούσουν ξανά τις οδηγίες των ειδικών και θα ξεπεράσουμε, όλοι μαζί, την κρίση».

Προηγήθηκε η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα με την οποία εξέφρασε τον φόβο του ότι «πριν περάσουν λίγες ημέρες θα χρειαστεί να αναθεωρήσει {…} Και αυτό γιατί άφησε τους οκτώ προηγούμενους μήνες να περάσουν χωρίς να χτίσει καμία άμυνα απέναντι στην πανδημία».

Η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα έχει ως εξής:

Το δεύτερο κύμα της πανδημίας ήταν αναμενόμενο. Αυτό που δεν ήταν αναμενόμενο, ήταν ότι θα μας έβρισκε σε αυτήν την κατάσταση.
Ο κ. Μητσοτάκης σήμερα ετοιμάζεται με μεγάλη καθυστέρηση να ανακοινώσει σχέδιο ενός μηνός.
Φοβάμαι ότι πριν περάσουν λίγες μέρες θα χρειαστεί να το αναθεωρήσει.
Και αυτό, όπως και άλλα αποσπασματικά μέτρα που διαρκώς ανακοινώνει και αναθεωρεί.
Και αυτό γιατί άφησε τους οκτώ προηγούμενους μήνες να περάσουν χωρίς να χτίσει καμία άμυνα απέναντι στην πανδημία. Έστω και τώρα, έστω και στο και πέντε, οφείλει να αφήσει την προπαγάνδα και πάρει ουσιαστικά μέτρα.
Βρισκόμαστε μπροστά σε κρίσιμες, ίσως ιστορικές στιγμές.
Απαιτούνται αποφάσεις ευθύνης.
Όχι άλλα ψέματα και προπαγάνδα.
Για να αποτρέψουμε τουλάχιστον τα χειρότερα και να προστατεύσουμε την αξία της ανθρώπινης ζωής.
Αλλά και της ζωής με αξιοπρέπεια.