ΠΑΤΡΑ: Το ΚΚΕ για την εκδήλωση Πανεπιστημίων – «Ανεπιθύμητος στην περιοχή ο Πρέσβης των ΗΠΑ»

Στις 30-31 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί στην Πάτρα, συνέδριο – συνάντηση που το συνδιοργανώνουν η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, το Πανεπιστήμιο Πατρών, το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο με τη συμμετοχή δεκάδων στελεχών της κυβέρνησης, του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και επιχειρηματιών.

Αντί να πάρουν μέτρα προστασίας για την υγεία του λαού, να ακυρώσουν νόμους που λεηλατούν το εισόδημα των εργαζομένων, προχωρούν για άλλη μία φορά στη διοργάνωση συνεδρίου, «Μεταφορά Γνώσης», όπως το λένε. Ανταλλαγή απόψεων και «Μεταφορά γνώσης» για την καινοτομία και τον υγιή ανταγωνισμό, για τα success stories νέων επιχειρήσεων στην περιοχή που πάτησαν πάνω στην εκμετάλλευση των εργαζομένων, για τη μεγαλύτερη διασύνδεση του Πανεπιστημίου με τις επιχειρήσεις.

Πρόκληση αποτελεί η συμμετοχή στο Συνέδριο του πρέσβη των ΗΠΑ Τζ. Πάιατ, του πρεσβευτή αυτών που για δεκαετίες αιματοκυλούν τους λαούς, αυτών που σήμερα επιδιώκουν να υποχωρήσει η χώρα μας από τα κυριαρχικά της δικαιώματα για να ικανοποιηθούν τα δικά τους σχέδια στην περιοχή. Αυτών που προετοιμάζουν το έδαφος για συνεκμετάλλευση του Αιγαίου, αλλά και άλλες υποχωρήσεις. Δεν έχουν ξεχαστεί οι δηλώσεις του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για «αμφισβητούμενα ύδατα στο Αιγαίο». Αυτών που με τις ευλογίες της σημερινής, αλλά και της προηγούμενης κυβέρνησης αναβαθμίζουν όλες τους τις Νατοϊκές Βάσεις στην περιοχή, βάζοντας σε κίνδυνο και περιπέτειες το λαό μας.

Ταυτόχρονα, αποτελεί πρόκληση για την ιστορία του λαού μας η παρουσία του Πάιατ,  στο χώρο της “Achaia Claus”, όπου στρατοπέδευσε τμήμα του 12ου Συντάγματος του ΕΛΑΣ κατά τις μέρες μάχης το 1944 για την απελευθέρωση της Πάτρας από τους Γερμανούς κατακτητές!

Καλούμε τους διοργανωτές του συνεδρίου να ακυρώσουν την πρόσκληση του πρέσβη των ΗΠΑ. Ο πρέσβης τους είναι ανεπιθύμητος στην πόλη μας. Οι μακελάρηδες των λαών δεν έχουν καμία δουλειά στην περιοχή μας! Είναι ανεπιθύμητοι για όλους τους εργάτες, τον λαό της περιοχής μας, τη νεολαία.

Καλούμε το λαό της Πάτρας, όλους τους εργαζόμενους, κάθε νέο και νέα στη συγκέντρωση που διοργανώνουν οι οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στην Πάτρα την Παρασκευή 30 Οκτώβρη στις 18:00 στην πλ. Γεωργίου.