Wall: Η ραγδαία εξάπλωση του κορονοϊού “κοκκινίζει” το ταμπλό

Σημαντικές απώλειες συσσωρεύουν με συνοπτικές διαδικασίες οι δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου καθώς η ραγδαία εξάπλωση του κορονοϊού παγκοσμιως εγείρει ανησυχίες για το οικονομικό πλήγμα της πανδημίας.

Ο Dow Jones χάνει 506 μονάδες ή 1,84% στις 26.956 μονάδες. Ο S&P 500, υποχωρεί κατά 66 μονάδες ή 1,96% στις 3.324 μονάδες. Ο τεχνολογικός Nasdaq καταγράφει απώλειες 2,44% ή 279 μονάδων στις 11.151 μονάδες.

Τα ημερήσια κρούσματα στις ΗΠΑ αυξάνονταν κατά τον άνευ προηγουμένου μέσο όρο των 71.832 την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με στοιχεία του Πανεπιστημίου John Hopkins. Στο μεταξύ, ο αριθμός των νοσηλευόμενων έχει αυξηθεί τουλάχιστον 5% σε 36 πολιτείες. Η άνοδος των κρουσμάτων έχει ωθήσει κάποιες πολιτείες να επαναφέρουν συγκεκριμένα μέρα lockdown.

“Είναι κρίμα, επειδή εάν υπήρχε πακέτο τόνωσης της οικονομίας, τώρα θα εστιάζαμε στα εταιρεικά κέρδη που είναι πάρα πολύ καλά”, σχολιάζει ο Jim Cramer του CNBC.

Αναζητώντας ασφάλεια, οι επενδυτές στρέφονται στα ομόλογα: η απόδοση του 10ετούς του αμερικανικού δημοσίου υποχώρησε στο 0,75%.

Επιχειρήσεις

Στο μέτωπο των αποτελεσμάτων, η Microsoft ανακοίνωσε χθες αύξηση κερδών κι εσόδων για το τελευταίο τρίμηνο, ξεπερνώντας με ευκολία τις εκτιμήσεις των αναλυτών, καθώς και τα τρία βασικά της τμήματα αναπτύχθηκαν με ισχυρό ρυθμό εν μέσω της αυξημένης ζήτησης για υπηρεσίες cloud και προσωπικούς υπολογιστές που έχει προκαλέσει η πανδημία του κορονοϊού.

Η μετοχή της General Electric κάνει άλμα 9%, χάρη στα προσαρμοσμένα κέρδη-έκπληξη του τρίτου τριμήνου και τις θετικές ταμειακές ροές που ανακοίνωσε ο βιομηχανικό όμιλος.

Στις υπόλοιπες επιχειρηματικές εξελίξεις, η Boeing ανακοίνωσε σήμερα ότι θα προχωρήσει σε χιλιάδες επιπλέον περικοπές θέσεων εργασίας έως το τέλος του επόμενου έτους καθώς προσπαθεί να μειώσει τα κόστη λόγω πανδημίας.