Σύγκρουση Πολεμικού πλοίου με εμπορικό – To πολεμικό έχει πάρει κλίση

Ένα θρίλερ ειναι σε εξέλιξη από τις 7:30 το πρωί έξω από το λιμάνι του Πειραιά όταν ένα μεγάλο πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων της εταιρείας Maersk «πέρασε απο πάνω» από το ναρκοθηρευτικό «Καλλιστώ» του Πολεμικού Ναυτικού  με αποτέλεσμα το δεύτερο να πάρει κλίση και να εκτιμάται ότι θα βυθιστεί.

Όπως φαίνεται στις αποκλειστικές φωτογραφίες, έχει κοπεί ένα μεγάλο τμήμα της πρύμνης του ναρκοθηρευτικού του Πολεμικού Ναυτικού.

Σε εξέλιξη είναι επιχείρηση από το Λιμενικό και το Πολεμικό Ναυτικό για την περισυλλογή των επιβαινόντων στο πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού.

Κατά πληροφορίες δύο μέλη του πληρώματος έχουν τραυματιστεί και έχουν μεταφερθεί στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών.  Οι δύο τραυματίες περισυνελέγησαν από τη θάλασσα. Συνολικά το Καλλιστώ είχε 27 άτομα πλήρωμα.

Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί πως έγινε η σύγκρουση των δύο πλοίων. Σύμφωνα με πληροφορίες, το «Καλλιστώ» έβγαινε από το ναύσταθμο, όταν το φορτηγό πλοίο έπεσε στην πρύμνη του πολεμικού με αποτέλεσμα να υπάρξει ρήγμα και εισροή υδάτων.

Σύγκρουση πολεμικού πλοίου με εμπορικό - To πολεμικό έχει πάρει κλήση

Το ναρκοθηρευτικό ΚΑΛΛΙΣΤΩ, είναι ένα Ιδιαίτερο σκάφος κατασκευασμένο από πλαστικό ενισχυμένο από υαλονήματα για να ελαχιστοποιεί το μαγνητικό ίχνος στις νάρκες που συναντά δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο βουλευτής της ΝΔ αντιστράτηγος ε.α Νικόλαος Μανωλάκος με αφορμή την πρωινή σύγκρουση ανοιχτά του Πειραιά. Αυτή είναι όμως και η «Αχίλλειος πτέρνα» που καθιστά ευάλωτα πλοία αυτού του τύπου.

Όπως φάνηκε το πρωί, η σύγκρουση που έκανε το ναρκοθηρευτικό με σιδερένιο εμπορικό, και μικρής έντασης, προκαλεί μεγάλες ρωγμές. Η «Αχίλλειος πτέρνα» του όμως μπορεί να είναι και η σωτηρία του, επειδή πλοία αυτού του τύπου έχουν αυξημένη πλευστότητα. Έτσι, παρότι έχει κοπεί μεγάλο μέρος του (πρύμνη) δεν φαίνεται να έχει βουλιάξει, και ίσως μπορεί να ρυμουλκηθεί.

«Τα πλοία ανοιχτά του Πειραιά, πέριξ του λιμανιού, κινούνται με μικρή ταχύτητα, κάποιος ξεπέρασε τα όρια της ναυσιπλοΐας» τόνισε ο κ. Μανωλάκος.

 

Πηγή: skai.gr