Κέρδη 0,3% ο χρυσός με ώθηση από τα στοιχεία για την καταναλωτική εμπιστοσύνη

Με κέρδη έκλεισε ο χρυσός την Τρίτη καθώς οι απώλειες των Dow Jones και S&P 500 στη Wall Street και τα στοιχεία που έδειξαν πτώση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης τον Οκτώβριο ενίσχυσαν την ελκυστικότητα του πολύτιμου μετάλλου σαν εναλλακτική επένδυση και ασφαλές καταφύγιο.

Ειδικότερα, το συμβόλαιο του χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου ενισχύθηκε κατά 6,20 δολ. ή 0,3% και σκαρφάλωσε στα 1.911,90 δολ. ανά ουγγιά. Αυτό είναι το υψηλότερο κλείσιμο για το πιο ενεργό συμβόλαιο από τις 21 Οκτωβρίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι τιμές έχουν ενισχυθεί στις έξι από τις τελευταίες επτά συνεδριάσεις στο κλίμα ανησυχίας που έχει διαμορφωθεί από την ανεξέλεγκτη εξάπλωση του κορονοϊού στις ΗΠΑ και την Ευρώπη.

Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα στις ΗΠΑ έδειξαν ότι ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης υποχώρησε στις 100,3 μονάδες τον Οκτώβριο μετά το υψηλό που σημείωσε για την περίοδο της πανδημίας τον Σεπτέμβριο στις 101,3 μονάδες.

Σημειώνεται ότι οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση της MarketWatch έκαναν λόγο για μικρότερη πτώση του δείκτη στις 101,5 μονάδες.

Στα επιμέρους στοιχεία, ο δείκτης για την άποψη των καταναλωτών όσον αφορά τις οικονομικές συνθήκες σήμερα ενισχύθηκε στις 104,6 μονάδες τον Οκτώβριο από 98,9 μονάδες τον προηγούμενο μήνα. Ωστόσο, ο δείκτης για τις προσδοκίες των καταναλωτών σε ορίζοντα έξι μηνών υποχώρησε στις 98,4 μονάδες από 102,9 μονάδες τον Σεπτέμβριο.