ΠΑΤΡΑ: Εργαστήρι διαλογισμού εν κινήσει «5 Ρυθμοί»

Με ιδιαίτερο ενθουσιασμό, το θέατρο Γραμμές Τέχνης υποδέχεται την Πάττυ Πετροπούλου σε ένα καινοτόμο, πρωτοποριακό εργαστήρι: Οι «5 Ρυθμοί» είναι διαλογισμός εν κινήσει. Είναι μια διασκεδαστική δημιουργική πρακτική, καθώς δεν υπάρχουν βήματα προς μάθηση, αλλά αντιθέτως ακούμε το σώμα μας μέσα από την κίνηση και διευρύνουμε το κινητικό μας λεξιλόγιο σε σχέση με τον εαυτό μας και τους άλλους στο γκρουπ. Οι Ρυθμοί είναι: flow, staccato, chaos, lyrical και stillness. Δημιουργούν ένα χάρτη, που ακλουθώντας τον αφηνόμαστε στην διαδικασία και κινούμε την ενέργειά μας μακριά από την εγκεφαλική πολυλογία του μυαλού, ενώ κινούμαστε αυθόρμητα και δημιουργικά. Η Πάττυ Πετροπούλου είναι η μοναδική πιστοποιημένη δασκάλα στην Ελλάδα της 5RG. Παραδίδει μαθήματα drop in Αθηνά και Πάτρα, σεμινάρια και one to one σε Ελλάδα και Ευρώπη.

 

 

Τι είναι οι «5 Ρυθμοί»; Φιλοσοφία, τρόπος θέασης της ζωής και πρακτική. Οι «5 Ρυθμοί» είναι πολλά πράγματα συγχρόνως. Μια απλουστευμένη απάντηση θα ήταν πως είναι μια πρακτική διαλογισμού μέσω κίνησης. Όταν κάποιος εξασκεί την πρακτική συστηματικά, καταλαβαίνει πως του ανοίγεται ένας θεραπευτικός δρόμος, ο οποίος προέρχεται μέσα από μια καλύτερη και βαθύτερη κατανόηση του εαυτού, των ορίων και των περιορισμών του, μια και είναι ταυτόχρονα και δρόμος αυτογνωσίας. οι «5 Ρυθμοί» είναι ο τρόπος που η εμπνεύστριά τους Gabrielle Roth αντιλήφθηκε πως η ενέργεια κινείται στο σύμπαν. Όπως γράφει η ίδια: «Η ενέργεια κινείται σε κύματα, τα κύματα κινούνται σε μοτίβα, τα μοτίβα σε ρυθμούς. Ο άνθρωπος είναι απλώς αυτά, ενέργεια, κύματα, μοτίβα, ρυθμοί. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο, ένας χορός».

 

Στο χώρο τηρούνται απαρέγκλιτα όλοι οι σχετικοί με Covid19 κανόνες ασφαλείας. Παρακαλούνται όλοι οι ενδιαφερόμενοι να προσέρχονται στο θέατρο με μάσκα…!

 

 

Διδάσκουσα:  Πάττυ Πετροπούλου

 

«Κινούμαστε, άρα ιδρώνουμε. Η σωματική ευεξία είναι φυσικό επακόλουθο. Έπειτα, ο μαθητής έχει την ευκαιρία να απελευθερώσει εντάσεις και καταπιεσμένα συναισθήματα – μια αίθουσα 5 ρυθμών είναι το κατάλληλο και ασφαλέστερο μέρος για να το κάνει κανείς αυτό, να βάλει τις φωνές χωρίς τον φόβο να κριθεί, να γελάσει ή να κλάψει δυνατά. «Οι άνθρωποι έρχονται εδώ για την ελευθερία που μπορούν και βιώνουν» έχει πει η Gabrielle Roth. Είναι διαλογισμός μέσω κίνησης, οπότε δίνει ό,τι και ο καθιστικός διαλογισμός, αυτογνωσία και συνειδητότητα. Με το πρώτο γνωρίζεις τον εαυτό σου, με το δεύτερο αποκτάς πλήρη συνείδηση της κατάστασής σου. Και αυτό το τελευταίο είναι αξία ανεκτίμητη! Η πληροφορία που μπορεί να πάρει κανείς από το σώμα του είναι μόνο σωστή, το σώμα δεν μπορεί να πει ψέματα! Είμαι δασκάλα, πρώτη και μοναδική στην Ελλάδα. Πάντα, όμως, θα είμαι και μαθήτρια. Μια πρακτική δεν την μαθαίνει κανείς, αλλά πάντα μαθαίνει από αυτήν…»

 

Από Τετάρτη 4/11/2020 και κάθε Τετάρτη 18:00-20:00

στο θέατρο Γραμμές Τέχνης (Μαιζώνος 271 Πάτρα)

 

Τηλέφωνα Επικοινωνίας:     2611 81 12 81             6907 639 632              6937 34 17 17             email:                         grammestechnis@gmail.com