ΠΑΤΡΑ: Εργαστήρι χορογραφίας «Λόγος σε κίνηση» με την Όλγα Σπυράκη

Ο κειμενικός λόγος μπορεί να αποτελέσει την αφετηρία για μια σωματική και κινητική αφήγηση. Το μάθημα θα ξεκινά με ζέσταμα σωματικό, προσαρμοσμένο στην συγκεκριμένη θεματική του εργαστηρίου. Στο δεύτερο μέρος θα δουλεύουμε πάνω σε διάφορα tasks, όπου θα πειραματιζόμαστε με τις έννοιες της κινητικής ερμηνείας του λόγου και της αυτόματης σύνθεσης κίνησης και χορογραφίας. Το εργαστήριο υλοποιείται μια φορά την εβδομάδα και διαρκεί δύο ώρες…

 

Θεματική δομή των μαθημάτων:

 

«Χώρος»… Ασκήσεις που επικεντρώνονται στην αντίληψη, χρήση, διάδραση με τον χώρο. Συνθετική κινητική διαδικασία με βάση το στοιχείο του χώρου.

 

«Χρόνος»… Ασκήσεις που επικεντρώνονται στην αντίληψη, χρήση και διάδραση με τον χρόνο. Συνθετική διαδικασία με βάση το στοιχείο του χρόνου.

 

«Ήχος»… Πειραματισμός με τον ήχο. Ήχος μουσικός, ήχος περιβάλλοντος, ήχος παραγόμενος από εμάς. Η κίνηση σε σχέση με το ηχητικό ερέθισμα.

 

«Σύνθεση»… Πειραματισμός με χρήση αντικειμένων, ιδεών, συναισθημάτων ως αφετηρία για την σύνθεση κίνησης. Χρήση όλων των παραπάνω πληροφοριών με πρόθεση την δημιουργία κινητικής σύνθεσης. Χορογραφικές μικρές δημιουργίες.

 

Στο χώρο τηρούνται απαρέγκλιτα όλοι οι σχετικοί με Covid19 κανόνες ασφαλείας. Παρακαλούνται όλοι οι ενδιαφερόμενοι να προσέρχονται στο θέατρο με μάσκα…!

 

Όλγα Σπυράκη

 

Σπούδασε (ΜΑ) χορογραφία στο Codarts University of the Arts (COMMA choreography master, artistic coach Λίντα Καπετανέα), NL και χορό. Είναι απόφοιτος της σχολής χορού Ραλλού Μάνου, με συμπληρωματική σπουδή ως χορεύτρια για ένα χρόνο στην Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού της Εθνικής Λυρικής Σκηνής . Είναι αριστούχος απόφοιτος του τμήματος Θεατρικών Σπουδών Πατρών.

 

Έχει συμμετάσχει στο “Ex-In” πάνω στις τεχνικές Flying Low & Passing through (διάρκειας 30 ημερών), το οποίο διεύθυνε ο David Zambrano,  στην Κέρκυρα το 2018, και στο intensive on Fighting Monkey by RootlessRoot, στην Καλαμάτα το 2016. Έχει συνεργαστεί ως performer, ανάμεσα σε άλλους, με Romeo Castellucci, Μιχαήλ Μαρμαρινό, Πατρίσια Απέργη/Αερίτες (Λύκειο Επιδαύρου), Ermira Goro, ομάδα χορού ΕΑΡ/Κώστα Τσιούκα , Yelp Dance Company /Μαριέλα Νέστορα, Nigel Charnocκ, και ως χορογράφος στο θέατρο/όπερα με τoυς Γιώργο Χουβαρδά ,Ανάργυρο Δενιόζο ,Θοδωρή Αμπαζή , Michael Seibel κ.α. Διδάσκει σύγχρονο χορό και κίνηση για ηθοποιούς από το 2010. Αυτή την περίοδο διδάσκει στην Δραματική Σχολή του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, και στο κέντρο χορού Ισιδώρας και Ραϋμόνδου Ντάνκαν.

 

Από Δευτέρα 2/11/2020 16:00-18:00 και κάθε Δευτέρα

στο θέατρο Γραμμές Τέχνης (Μαιζώνος 271 Πάτρα)

Τηλέφωνα Επικοινωνίας:     2611 81 12 81             6937 17 99 47             6937 34 17 17             email:                         grammestechnis@gmail.com