Μετατρέψαμε το “ΟΝΝΕΔ για όλους” από σύνθημα σε καθημερινό τρόπο σκέψης και δράσης

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της 3ης Συνόδου της Κεντρικής Επιτροπής της ΟΝΝΕΔ, η οποία πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης, σύμφωνα με τα μέτρα που επιβάλλονται για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού και στην οποία συμμετείχαν συνολικά πάνω από 160 στελέχη της Οργάνωσης από όλη την Ελλάδα.

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης αφορούσαν τον απολογισμό δράσεων ενός έτους από το 12ο Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ, τον προγραμματισμό δράσεων Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου 2020, την καμπάνια της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ για την ακαδημαϊκή χρονιά 2020-2021, τις εκλογές Οργανώσεων και Πυρήνων Εξωτερικού, την πρόταση της ΟΝΝΕΔ για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και τις νέες δράσεις εθελοντισμού και κοινωνικού χαρακτήρα.

Με την έναρξη των εργασιών της Συνόδου, ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής Νίκος Σιαδήμας ανέφερε: «Καλούμαστε να θέσουμε τις βάσεις για την επόμενη μέρα, αφού βρισκόμαστε σήμερα εδώ έχοντας να παρουσιάσουμε έναν εντυπωσιακό ετήσιο απολογισμό. Η Οργάνωσή μας σε μια τόσο δύσκολη χρονιά κατάφερε τόσα πολλά. Η ΟΝΝΕΔ είναι μια νεολαία που ανοίγεται στην κοινωνία για να εκφράσει τους νέους».

Η συνεδρίαση συνεχίστηκε με την ομιλία του Προέδρου της ΟΝΝΕΔ Παύλου Μαρινάκη, ο οποίος μεταξύ άλλων είπε τα εξής: «Μέσα στον ένα χρόνο από το 12ο Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ, στο οποίο μου κάνατε την ύψιστη τιμή να με εκλέξετε Πρόεδρο της Οργάνωσής μας, καταφέραμε όλοι μαζί να δημιουργήσουμε έναν εντυπωσιακό απολογισμό. Ο απολογισμός αυτός δεν είναι απλά κάποιες δράσεις γραμμένες σε μερικές σελίδες. Είναι κομμάτι απ’ τη ζωή μας, κομμάτι της καθημερινότητάς μας, για το οποίο δαπανήσαμε προσωπικό χρόνο και καταφέραμε το μεγάλο μας στόχο: να ανοιχτούμε στην κοινωνία να βρεθούμε δίπλα στους νέους και τις ανάγκες τους.

Ο απολογισμός αποτελεί για όλους μας ένα εργαλείο, ένα μέσο για να φέρουμε ακόμα περισσότερους νέους ανθρώπους στην οργάνωση μας. Πριν το 12ο  Συνέδριο είχα πει: «ΟΝΝΕΔ για όλους» και γι’ αυτό θέλω να κριθώ. Αν κατάφερα δηλαδή -με τη βοήθεια όλων σας- να πραγματοποιήσω το στόχο που έθεσα. Μια Οργάνωση κοντά σε όλους τους νέους, καθώς είναι επιθυμία δική μου και πάνω απ’ όλα επιθυμία του ίδιου του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, να μην αφήσουμε κανέναν έξω από την μεγάλη μας προσπάθεια.

Συναντήσαμε νέους ανθρώπους που ζουν και εργάζονται στον τόπο τους, που θέλουν να να δημιουργήσουν. Κι αυτούς τους ανθρώπους θέλουμε να εκπροσωπήσουμε. Αλλά, για να το καταφέρουμε αυτό πρέπει πρώτα να τους ακούσουμε. Και αυτή είναι η διαφορά μας από άλλες Οργανώσεις και η διαφορά του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη από τους άλλους πολιτικούς. Ο Πρόεδρός μας δεν υποσχέθηκε ποτέ μαγικές λύσεις, μίλησε τη γλώσσα της αλήθειας και έκανε πράξεις. Στις περιπτώσεις που είδε να γίνονται λάθη, έσπευσε να τα διορθώσει, αποτελεσματικά και γρήγορα. Λάθη γίνονται, από τον καθένα από μας: ο μόνος που δεν κάνει λάθη είναι εκείνος που μένει σε αδράνεια.

Πρέπει επίσης να περάσουμε το μήνυμα πως κανένας δεν είναι άτρωτος και κανένας ειδικός ή πολιτικός δεν θέλει να περιορίσει ατομικές ελευθερίες των πολιτών. Δεν έχει τίποτα να κερδίσει. Το μόνο που έχουμε να κερδίσουμε από αυτά τα μέτρα είναι οι ζωές μας.

Ολοκληρώνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω κάθε μέλος της Οργάνωσης, κάθε στέλεχος και κάθε νέο άνθρωπο για την προσπάθεια και για την συμβολή του στις δράσεις που πραγματοποιήθηκαν αυτόν το χρόνο. Όσο μεγαλύτερος είναι ο απολογισμός που παρουσιάζουμε κάθε φορά, τόσο πιο σημαντικός γίνεται ο προγραμματισμός από δω και πέρα».

Το λόγο έλαβαν στη συνέχεια ο Αντιπρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Κώστας Μαμουλής, ο Β’ Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής Γιάννης Αναστασόπουλος, ο Γραμματέας της ΔΑΠ- ΝΔΦΚ Κώστας Τσιαγκλιώτης, ο Υπεύθυνος Οργανώσεων Εξωτερικού Νίκος Θεοδωρόπουλος καθώς και μέλη του Εκτελεστικού Γραφείου της ΟΝΝΕΔ, μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου και πρόεδροι Νομαρχιακών Επιτροπών από όλη την Ελλάδα.

Η συζήτηση που έλαβε χώρα μεταξύ των μελών της Κεντρικής Επιτροπής αφορούσε των απολογισμό δράσεων της ΟΝΝΕΔ, τον προγραμματισμό δράσεων για το επόμενο διάστημα οι οποίες θα εστιάσουν στον εθελοντισμό και την κοινωνική προσφορά, αλλά και τις καμπάνιες της Οργάνωσης για τους απόδημους Έλληνες και τα Πανεπιστήμια. Ακολούθησε ψηφοφορία για τις τροποποιήσεις των κανονισμών των Οργανώσεων Εξωτερικού και της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, οι οποίες εγκρίθηκαν ομόφωνα από το σώμα.

Διαβάστε ολόκληρη την ομιλία του Προέδρου της ΟΝΝΕΔ Παύλου Μαρινάκη εδώ: 

https://www.onned.gr/hc/omilia-toy-proedroy-tis-onned-payloy-marinaki-stin-3i-synodo-tis-kentrikis-epitropis-tis-onned/

Ακολουθούν σημεία της τοποθέτησης του Αντιπροέδρου Κώστα Μαμουλή και του Β’ Γραμματέα της ΚΕ ΟΝΝΕΔ Γιάννη Αναστασόπουλου.

Κώστας Μαμουλής: «Είδαμε πως λύσεις υπάρχουν για όλα, πως μέσα σε κάτι τόσο πρωτόγνωρο και επικίνδυνο, η οργάνωσή μας βρίσκει λύσεις και στέκεται ξανά στην πρώτη γραμμή. Αυτό άλλωστε είναι το κομμάτι που μας ξεχωρίζει από όλες τις άλλες πολιτικές νεολαίες, ότι εμείς θα βρούμε ξανά και ξανά την ιδέα και θα πρωτοπορήσουμε, θα εξελιχθούμε με βάση τις ανάγκες των νέων και γενικότερα της κοινωνίας.»

Γιάννης Αναστασόπουλος: «Για εμάς στην ΟΝΝΕΔ πολιτική είναι να σχεδιάζεις, να ακούς, να υιοθετείς, να υλοποιείς λύσεις για τα προβλήματα της κοινωνίας αλλά και να τολμάς να πάρεις πρωτοβουλίες που λειτουργούν προς όφελος των πολιτών. Να ενώνεις και όχι να διχάζεις. Να έχεις λόγο με επιχειρήματα και όχι να λαϊκίζεις. Να μιλάς λίγο και να πράττεις πολλά. Στόχος μας είναι να παράγουμε πολιτική από τους νέους για τους νέους».

 

Δείτε το βίντεο της ΟΝΝΕΔ για τον έναν χρόνο από το 12ο Συνέδριο:

https://youtu.be/ERb2FRfaGrY

Διαβάστε εδώ τον απολογισμό: https://www.onned.gr/ONNED-1-year-2020.pdf