Η Ant Group του Τζακ Μα προχωρά στη μεγαλύτερη, διπλή IPO όλων των εποχών – Στόχος η άντληση $34,5 δισ.

Στη μεγαλύτερη αρχική δημόσια προσφορά όλων των εποχών προχωρά ο κινεζικός κολοσσός χρηματοοικονομικής τεχνολογίας Ant Group, θυγατρική της Alibaba, καθώς επιδιώκει να αντλήσει συνολικά 34,5 δισ. δολάρια από τη διπλή εισαγωγή της στα χρηματιστήρια της Σαγκάης και του Χονγκ Κονγκ.

Ειδικότερα, ο κινεζικός κολοσσός σχεδιάζει να εκδώσει 1,67 δισεκατομμύρια νέες μετοχές σε κάθε μία από τις δύο αγορές, ενώ καθόρισε και την τιμή προσφοράς για κάθε χρηματιστήριο.

Οι μετοχές της Ant Group που θα εισαχθούν στο χρηματιστήριο της Σαγκάης θα διατεθούν στην τιμή των 68,8 γουάν έκαστη. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι με την έκδοση 1,67 δισ. μετοχών, η εταιρεία θα αντλήσει 114,94 δισ. γουάν ή 17,23 δισ. δολάρια.

Στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ οι μετοχές της Ant Group θα διατεθούν στην τιμή των 80 δολαρίων Χονγκ Κονγκ έκαστη, με τον κινεζικό γίγαντα να αντλεί 133,65 δισ. δολάρια Χονγκ Κονγκ ή 17,24 δισ. δολάρια.

Μέσω της παράλληλης εισαγωγής, η Ant Group θα αντλήσει σχεδόν 34,5 δισ. δολάρια, ενώ δεν αποκλείεται το ποσό να αυξηθεί περαιτέρω ένα ασκηθεί η δυνατότητα υπέρ-κατανομής κάτι που θα εξαρτηθεί από τη ζήτηση.

Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για τη μεγαλύτερη αρχική δημόσια προσφορά όλων των εποχών, ξεπερνώντας το προηγούμενο ρεκόρ της Saudi Aramco, που είχε αντλήσει κάτι περισσότερο από 29 δισ. δολάρια.

Με βάση τις τιμές διάθεσης, η αποτίμηση της Ant Group θα ανέλθει στα 313,37 δισ. δολάρια.

Οι νέες μετοχές της Ant Group αναμένεται να ξεκινήσουν τη διαπραγμάτευσή τους στην αγορά του Χονγκ Κονγκ στις 5 Νοεμβρίου, με την εταιρεία ωστόσο να μην έχει ανακοινώσει πότε θα ξεκινήσει η διαπραγμάτευση στη Σαγκάη.

Ο κινεζικός κολοσσός ανέφερε ότι έχει ήδη εγγραφές από στρατηγικούς επενδυτές για το 80% των μετοχών που θα διατεθούν στη Σαγκάη, καθώς και ότι η Alibaba, μέσω της θυγατρικής της Zhejiang Tmall Technology, έχει συμφωνήσει να αγοράσει 730 εκατ. μετοχές Α, που θα της επιτρέψει να διατηρήσει το ποσοστό της τάξης του 33% που κατέχει στην Ant Group.

πηγη capital.gr