Χαρίτσης για πτωχευτικό: Η κυβέρνηση οδηγεί σε πτώχευση και νοικοκυριά και μικρομεσαίες επιχειρήσεις

“H τριήμερη συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας κατέδειξε την αδυναμία της κυβέρνησης να υπερασπιστεί το νομοσχέδιο του νέου Πτωχευτικού”, διεμήνυσε ο βουλευτής Μεσσηνίας και τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ο βουλευτής κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι “εν μέσω πανδημίας και με την οικονομία σε κατάρρευση” οδηγεί “σε αναγκαστική πτώχευση επαγγελματίες, επιχειρηματίες αλλά πλέον και τα νοικοκυριά”, “σε μαζικές εκποιήσεις πρώτης κατοικίας προς όφελος funds και τραπεζών” και “σε εξαφάνιση τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις”. Ενώ “ο δανειστής αποκτά το δικαίωμα και στο μελλοντικό εισόδημα των οφειλετών, χωρίς να εξαιρούνται μισθοί και συντάξεις”.

Ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε “επικίνδυνο πείραμα που θα στοιχίσει πολύτιμο χρόνο” τη “δημιουργία μιας νέας υπηρεσίας στο υπουργείο Οικονομικών για τη διαχείριση του Ταμείου Ανάκαμψης” και την πρόβλεψη για “δύο συμβάσεις συμβούλων, ύψους 500.000 ευρώ έκαστη”. “Πρόκειται για εκχώρηση του εθνικού σχεδίου Ανάκαμψης σε ιδιώτες”, σχολίασε χαρακτηριστικά.

Τέλος, ο βουλευτής ζήτησε την “απόσυρση της διάταξης για τα μακροχρόνια συμβόλαια υγείας, η οποία δίνει τη δυνατότητα στις ασφαλιστικές εταιρείες να αυξάνουν κατά το δοκούν τα ασφάλιστρα” και “αίρει τον οποιαδήποτε έλεγχο της δημόσιας διοίκησης για καταχρηστικές αυξήσεις και όρους στα συμβόλαια”.”Οι νομοτεχνικές βελτιώσεις στις οποίες εξαναγκάστηκε ο υπουργός Ανάπτυξης μετά από το πλήθος των αντιδράσεων και την έκθεση-καταπέλτη της Επιστημονικής Υπηρεσίας της Βουλής, δεν βελτιώνει επί της ουσίας την επίμαχη διάταξη” κατέληξε.

πηγη capital.gr