Γαλλία: Η Τουρκία προσπαθεί να προκαλέσει μίσος εναντίον μας

Με ανακοίνωση του ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ζαν-Υβ Λε Ντριάν καταφέρθηκε εναντίον της Τουρκίας, στον απόηχο των προσβολών που εκτόξευσε ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν εναντίον του Γάλλου ομολόγου του Εμανουέλ Μακρόν.

Όπως αναφέρει ο Γάλλος ΥΠΕΞ, “μετά από από την παντελή απουσία οποιασδήποτε επίσημης καταδίκης ή έκφρασης συμπαράστασης από τις τουρκικές αρχές, μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Conflans Sainte-Honorine, τις τελευταίες ημέρες ήρθε να προστεθεί μια συκοφαντική και γεμάτη μίσος προπαγάνδα κατά της Γαλλίας, η οποία αποτελεί ομολογία μιας προσπάθειας να προκαλέσει μίσος εναντίον μας και εντός μας”.

Ο κ. Λε Ντριάν συνεχίζει αναφέροντας τις “άμεσες προσβολές κατά του προέδρου της (γαλλικής) Δημοκρατίας, που που εκφράζονται από το υψηλότερο επίπεδο του τουρκικού κράτους”.

“Αυτή η συμπεριφορά είναι απαράδεκτη, ειδικά από πλευράς συμμαχικής χώρας ”, τονίζει ο κορυφαίος Γάλλος διπλωμάτης, που ολοκληρώνει την ανακοίνωση του αναφέροντας ότι ο Γάλλος πρεσβευτής στην Τουρκία ανακλήθηκε από την Άγκυρα για διαβουλεύσεις.