Μικρά κέρδη για τα futures της Wall στον απόηχο του ντιμπέιτ Τραμπ-Μπάιντεν

Ήπια ανοδικά κινούνται τα futures δεικτών και μετοχών της Wall Street στον απόηχο του ντιμπέιτ Τραμπ-Μπάιντεν και ενώ οι επενδυτές συνεχίζουν να παρακολουθούν την πορεία των διαπραγματεύσεων για το πολυαναμενόμενο πακέτο στήριξης της αμερικανικής οικονομίας.

Ειδικότερα, τα futures του βιομηχανικού Dow Jones κερδίζουν 97 μονάδες, ενώ τα futures του S&P 500 προσθέτουν 12,55 μονάδες. Τα futures του Nasdaq κερδίζουν 36,50 μονάδες.

Η επενδυτική προσοχή παραμένει στραμμένη στην Ουάσινγκτον όπου Δημοκρατικοί και Λευκός Οίκος συνεχίζουν τις διαπραγματεύσεις της τελευταίας στιγμής για το πακέτο τόνωσης των 2 τρισ. δολ. το οποίο πολλοί αναλυτές θεωρούν κρίσιμο για την στήριξη της οικονομικής ανάκαμψης.

Τις τελευταίες ημέρες αυξάνεται η αισιοδοξία ότι οι δύο πλευρές πλησιάζουν σε μια συμφωνία, ωστόσο τα χρονικά περιθώρια για να ψηφιστεί το πακέτο πριν τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου είναι πλέον ασφυκτικά. Στο μεταξύ, ακόμα και αν ο Λευκός Οίκος συμφωνήσει με τους Δημοκρατικούς, θα πρέπει να ξεπεραστεί το εμπόδιο των Ρεπουμπλικάνων της Γερουσίας που έχουν εκφράσει την αντίθεση τους σε ένα μεγάλο οικονομικό πακέτο λίγο πριν τις εκλογές.

Οι διαπραγματεύσεις για το οικονομικό πακέτο γίνονται στην σκιά της νέας έξαρσης της πανδημίας με τα νέα κρούσματα στις ΗΠΑ να σκαρφαλώνουν στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο.

Η ανεξέλεγκτη εξάπλωση του ιού στις ΗΠΑ που έχει κοστίσει τη ζωή σε πάνω από 223.000 Αμερικανούς βρέθηκε στο επίκεντρο της χθεσινής τηλεμαχίας του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με τον Δημοκρατικό υποψήφιο Τζο Μπάιντεν. Αν και δεν έλειψαν οι υψηλοί τόνοι, το δεύτερο και τελευταίο ντιμπέιτ πραγματοποιήθηκε με λιγότερες εντάσεις, με τους αναλυτές να εκτιμούν ότι κανείς από τους δύο υποψηφίους δεν κατέγραψε μια αποφασιστική νίκη.

Από το μέτωπο των εταιρικών αποτελεσμάτων, η American Express δεν κατάφερε να επιβεβαιώσει τις εκτιμήσεις των αναλυτών για τα κέρδη του γ΄ τριμήνου.

Από την πλευρά της η Capital One Financial ανακοίνωσε αυξημένα κέρδη και έσοδα για το τελευταίο τρίμηνο, ενώ στον αντίποδα η Intel ανακοίνωσε πτώση κερδών και εσόδων για το γ’  τρίμηνο.

Πάνω από το 25% των εταιρειών του S&P 500 έχουν ήδη γνωστοποιήσει τα αποτελέσματα τους, με το 83% από αυτές να έχει ξεπεράσει τις εκτιμήσεις των αναλυτών για τα κέρδη ανά μετοχή, σύμφωνα με την FactSet.

Στις υπόλοιπες επιχειρηματικές εξελίξεις, οι μετοχές της Gilead Sciences σημειώνουν άλμα άνω του 4% μετά το πράσινο φως του Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων στο φάρμακο remdesivir το οποίο χρησιμοποιείται για τη θεραπεία ασθενών με Covid-19.

πηγη capital.gr