Δίκη Χρυσής Αυγής: Ικανοποίηση στα κόμματα από την απόφαση

Ομόθυμα τα κοινοβουλευτικά κόμματα εξέφρασαν την απόλυτη ικανοποίησή τους που μετά 5,5 χρόνια το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων έστειλε στη φυλακή συνολικά 38 καταδικασθέντες, ανάμεσά τους την ηγετική πολιτική ομάδα της Χ.Α. και όσους μετείχαν σε βαριές εγκληματικές πράξεις. «Χρέος των πολιτικών δυνάμεων είναι να αποκλείσουμε από τον δημόσιο βίο πρακτικές και νοοτροπίες που οδηγούν σε νοσηρά φαινόμενα, όπως αυτά που ζήσαμε στο παρελθόν», ανέφερε ο Στέλιος Πέτσας. Η Ν.Δ. επισήμανε πως «στην ιστορική αυτή νίκη της δημοκρατίας φτάσαμε χάρη στην επιμονή και στην αποφασιστικότητα όσων εργάζονται νυχθημερόν μέσα στα δικαστήρια όλα τα προηγούμενα χρόνια για την απονομή Δικαιοσύνης», με το κυβερνών κόμμα να σημειώνει πως «με κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας η εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής οδηγήθηκε στη Δικαιοσύνη και με κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας η Δικαιοσύνη ολοκλήρωσε ανεπηρέαστη το έργο της».

Ο Αλέξης Τσίπρας με ανάρτησή του στο Facebook σημείωσε πως είναι η αφορμή για μια νέα αρχή: «Είναι η ευκαιρία της μεγάλης αντεπίθεσης του δημοκρατικού κόσμου και των ιδεών του. Ο ελληνικός λαός σήμερα γεμίζει με χαρά, ανακούφιση αλλά και ευθύνη να μην ξαναζήσει ο τόπος μας ξανά αυτή τη φρίκη. Ο καθένας από εμάς και όλοι συλλογικά μοιραζόμαστε αυτή την ευθύνη. Για να χτίσουμε μια σύγχρονη, δημοκρατική, πολυσυλλεκτική και ευρωπαϊκή κοινωνία».

 

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά, μιλώντας στο CNN Greece, αναφέρθηκε στην κοινοβουλευτική πρωτοβουλία του κόμματός της: «Θέλω να θυμίσω ότι έχω ζητήσει από τον πρόεδρο της Βουλής να συνεδριάσει το συντομότερο δυνατό η αρμόδια επιτροπή της Βουλής προκειμένου να σχεδιάσουμε νομοθετική παρέμβαση που θα κλείνει τον δρόμο στη Χρυσή Αυγή».

«Η απόρριψη των αιτημάτων αναστολής για την πλειοψηφία των καταδικασμένων ναζιστών – εγκληματιών της Χ.Α., και ιδιαίτερα για τον πυρήνα της διευθυντικής ομάδας, ήταν η αυτονόητη απόφαση», τόνισε το ΚΚΕ. «Το αυγό του φιδιού συνεχίζει να υπάρχει και εκκολάπτεται διαρκώς με πολιτικές λιτότητας και φτωχοποίησης των λαών», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΜέΡΑ25.