Χρήστος Παππάς: Θρίλερ με την εξαφάνισή του

Σε θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση με τον υπαρχηγό της Χρυσής Αυγής, Χρήστο Παππά, ο οποίος μαζί με τον Γιάννη Λαγό είναι ο ένας από τους δύο καταδικασθέντες της ΧΑ που δεν έχει παραδοθεί ή συλληφθεί μετά την απόφαση του δικαστηρίου που στέλνει στη φυλακή συνολικά 39 άτομα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr η τελευταία φορά που αστυνομικοί ειδαν τον Χρήστο Παππά ήταν στις 10 Οκτωβρίου όταν βγήκε για έξοδο και επέστρεψε στη συνέχεια στο σπίτι του στου Παπάγου.

Σημειώνεται ότι η 10η Οκτωβρίου ήταν τρεις ημέρες μετά την ανακοίνωση του δικαστηρίου ότι η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι την 1η Οκτωβρίου ο υπαρχηγός του Νίκου Μιχαλολιάκου είχε δώσει κανονικά το «παρών» στο ΑΤ Παπάγου βάσει του βουλεύματος που ίσχυε για το πρόσωπό του.

Ειδικά για το επίμαχο βούλευμα του 2015 αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι αρχικά του απαγόρευε την έξοδο από τη χώρα, του είχε αφαιρέσει το διαβατήριο, προέβλεπε υποχρεωτική διανυκτέρευση στο σπίτι του, περιελάμβανε υποχρεωτική εμφάνιση στο ΑΤ Παπάγου κάθε 1,10 και 20 του μήνα καθώς και απαγόρευση κίνησης με πλωτά και εναέρια μέσα.

Ο Χρήστος Παππάς, όμως, προσέφυγε στη δικαιοσύνη επιτυγχάνοντας αλλαγή των ορών του βουλεύματος και συγκεκριμένα: Από τρεις οι υποχρεωτικές εμφανίσεις στο ΑΤ Παπάγου έγιναν μια, ενώ καταργήθηκε και η υποχρεωτικότητα διανυκτέρευσης.

Κατά τις ίδιες πηγές ο Παππάς δεν είχε παραβιάσει τους όρους, δεν εθεωρείτο ύποπτος φυγής ενώ τις τελευταίες ημέρες υπήρχε μια διακριτική επιτήρηση χωρίς, όπως λένε οι ίδιες πηγές, η αστυνομία να έχει την δυνατότητα αν κάτι πήγαινε στραβά να τον συλλάβει καθώς δεν υπήρχε εισαγγελικήα παραγγελία.

Τι λέει ο δικηγόρος του

Μιλώντας για την απόφαση του Παππά να παραμένει άφαντος ο δικηγόρος του, Περικλής Σταυριανάκης, δήλωσε τον ΣΚΑΪ το πρωί της Παρασκευής ότι «έκανε την εξής σκέψη για την οποία δεν ξέρω αν θα αναθεωρηθεί αύριο ή μεθαύριο: είναι σωστό για μένα να εκτίσω ολόκληρη την πρωτοβάθμια ποινή μέχρι το Εφετειό όπου μπορεί να μειωθεί ή να απαλλαγώ; Τον χρονο που θα έχω εκτίσει πώς θα τον πάρω πίσω;».

Ο ίδιος δήλωσε πως γνωρίζει ότι ο υπαρχηγός του Νίκου Μιχαλολιάκου «είχε αυτό τον προβληματισμό από καιρό». Ερωτηθείς αν γνωρίζει πού βρίσκεται ο πελάτης του και αν έχει φύγει στο εξωτερικό ο δικηγόρoς απάντησε «δεν θα ήθελα να πω περισσότερα».

Παραδέχθηκε, δε, ότι ο Χρήστος Παππάς «ήταν υπό επιτήρηση και ας το πούμε έτσι, κατάφερε να μην συλληφθεί». Κατά τον ίδιο, πάντως, «δεν ήταν κάτι οργανωμένο, ήταν μια σκέψη που κάποια στιγμή υλοποιήθηκε».