Σταϊκούρας: Λέγατε “κανένας πλειστηριασμός όσο υπάρχει ΣΥΡΙΖΑ” – κάνατε 25.732

Αιδώς Αργείοι, θέλει πολύ θράσος να τοποθετείται κάποιος με τέτοιο τρόπο, ήταν η απάντηση του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.

“Είχε πει ότι όσο υπάρχει ο ΣΥΡΙΖΑ πλειστηριασμοί δεν θα γίνουν στην Ελλάδα και κάνατε 25.732 πλειστηριασμούς. Είχατε πει κανέναν σπίτι στα χέρια τραπεζίτη και ήρθε ο Τσακαλώτος να μιλήσει υπέρ των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών. Είχατε πει για σεισάχθεια και εσείς καταργήσατε την προστασία της α΄κατοικίας. Προστασία της α΄ κατοικίας με οριζόντιο τρόπο δεν υφίσταται από τον Φεβρουάριο του 2019 με υπογραφή Τσίπρα. Είπε για διαγραφή χρεών και πήγατε για νέα ανακεφαλαιοποίηση. Μη λέτε ψέματα στον ελληνικό λαό. Θέλω όμως να ομολογήσω ότι δεν περίμενα κάτι διαφορετικό από την τοποθέτηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Είπε βαριές λέξεις που δεν τιμούν”.

Ο ΥΠΟΙΚ επέκρινε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης γιατί υπάρχει επτά μήνες διαβούλευση επί του πτωχευτικού νόμου. Τον κατηγόρησε δε ότι “είπε για συμβόλαιο με τραπεζίτες και εκείνοι διαφωνούν με τον εξωδικαστικό συμβιβασμό. “Ο πτωχευτικός νόμος αποτελεί μόνιμο πρόγραμμα, δεν έχει διάρκεια και προθεσμία λήξης. Παρέχεται κρατική ενίσχυση στους ευάλωτους, βοηθούμε οφειλέτη να ανταπεξέλθει, προβλέπουμε πλήρη διαγραφή όλων των χρεών. Αυτό συνεπώς είναι προστασία της πρώτης κατοικίας. Εμείς σεβόμαστε, λογοδοτούμε και κοιτάμε στα μάτια τους πολίτες και εργαζόμαστε σκληρά ώστε να καλύψουμε υστερήσεις του παρελθόντος. Κρείττων του λαλείν το σιγάν λέω στον κ. Τσίπρα”.

Μ. Ντ.