(ΦΩΤΟ)-ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ: Διαμαρτυρίες για τις νέες αυξήσεις των δημοτικών τελών και το τελικό τους  κοστολόγιο – Με ντοκουμέντα

Πολύς θόρυβος γίνεται τελευταία για τις νέες αυξήσεις των δημοτικών τελών και το τελικό τους  κοστολόγιο. Ακούμε τον Δήμαρχο Αιγίου να μας αποκαλεί “μπαταχτσήδες και κακοπληρωτές” και την  αντιπολίτευση δειλά και επιφυλακτικά να μιλά για  μειώσεις 25%, το πολύ 30%, την στιγμή που άλλα απαιτούν οι περιστάσεις. Είναι δε τέτοια η προσπάθεια παραπλάνησης του κόσμου από τον Δήμαρχο και τους ανθρώπους του στην ΔΕΥΑ, με συνεχείς και αλληλοαναιρούμενες δηλώσεις, που κανένας  να μη  γνωρίζει τις τελικές τιμές.

Εμείς όμως γνωρίζουμε, όπως αποδεικνύουν και τα παρατιθέμενα έγγραφα, ότι από το 2010 που ενωθήκαμε με το Αίγιο:

  • Η ύδρευση από 50€ τον χρόνο χωρίς πάγιο, πήγε 110€, αν δεν ξεπεράσει το πάγιο (αύξηση 120%), (εικ. 1).
  • Η άρδευση, με βάση τα έναντι ειδοποιητήρια, έχει αυξηθεί κατά τόπους από 200% έως 400%, (εικ. 2).
  • Τα τέλη νεκροταφείου έχουν αυξηθεί 150%.
  • Το κόστος διάθεσης αστικών στερεών αποβλήτων από 35,63€ /τόνο (άρθ. 7, παράγρ. 5 της Προγραμματικής Σύμβ. Λειτουργίας του ΧΥΤΑ Ανατ. Αιγιάλειας) για τους πρώην δήμους Αιγείρας – Ακράτας – Διακοπτού, ξεπερνάει σήμερα τα 150€/τόνο (αύξηση τουλάχιστον 400%).

Αυτή η οικονομική αφαίμαξη του πολίτη από τον δήμο του είναι κλοπή! Ειδικά μέσα στην τελευταία δεκαετία ένδειας και ανεργίας. Σημειωτέον ότι οι αυξήσεις έγιναν από όλες τις αιγιώτικες καλλικρατικές δημοτικές αρχές, με πιο αδίστακτη του κ. Καλογερόπουλου, που η πρώτη της ενέργεια ήταν να αυξήσει τα τέλη ύδρευσης 120% (στην περιφέρεια, από 0,14 το κυβικό, το πήγε 0,30, εικόνα 3).

Δ Ε Ν      Π Α Ε Ι      Α Λ Λ Ο

Εμείς ως Ανεξάρτητη Κίνηση Ανατολικής Αιγιάλειας απαιτούμε:

  • ΑΜΕΣΗ ΜΕΙΩΣΗ ΚΑΤΆ 50% ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ για να ισορροπήσουμε κάπως τη ζημία της τελευταίας δεκαετίας.

Τα ταμεία του δήμου εισπράττουν ετήσια τέλη από τις εξοχικές κατοικίες της περιοχής μας (χιλιάδες διαμερίσματα και μεζονέτες), ενώ αποδίδουν παροχές δυο – τριών μηνών. Αυτό αποτελεί και μια από τις απαντήσεις σε όσους διατείνονται τη μη βιωσιμότητα του δήμου Ανατολικής Αιγιάλειας που διεκδικούμε.

  • Ζητάμε να απαντήσει επιτέλους το τμήμα εσόδων του δήμου, στην από 22/05/2019 αίτησή μας, για γνωστοποίηση των οικονομικών στοιχείων που αφορούν την περιοχή μας, για να αποδειχτεί περίτρανα η αδικία που συντελείται από το 2010.

 

Προτρέπουμε τους συντοπίτες μας:

  • Να αποδίδουν έναντι των δημοτικών τελών, όπως άλλωστε και οι υπηρεσίες του δήμου αποστέλλουν έναντι λογαριασμούς.
  • Να ενισχύσουν τον αγώνα μας για απόσχιση από τον δήμο Αιγίου, που επί 10 χρόνια μας παρασύρει στην καθοδική του πορεία.

 

Καλούμε τους Προέδρους και τα τοπικά συμβούλια των 37 τοπικών κοινοτήτων της Ανατολικής Αιγιάλειας:

  • Να πάρουν θέση επ’ αυτών των στοιχείων καθώς και της ανάγκης για δραστική μείωση των δημοτικών τελών.
  • Να κάνουν χρήση των δικαιωμάτων που τους δίνει ο νόμος,  να παρακολουθούν τα δημοτικά συμβούλια  (Ν. 3852 άρθρο 83), και ιδιαίτερα το έργο και τις αποφάσεις των διαφόρων επιτροπών (Οικονομικής, Ποιότητας Ζωής κτλ) της ΔΕΥΑ, γιατί με δεδομένη την έλλειψη πλειοψηφίας του Καλογερόπουλου  στο δημοτικό συμβούλιο, εκεί λαμβάνονται σημαντικές αποφάσεις που χειροτερεύουν την ζωή μας και να ενημερώνουν τους δημότες γι’ αυτά.

 

Ήρθε η ώρα να ξεφύγουμε επιτέλους από τα γρανάζια της αιγιώτικης γραφειοκρατίας και εκάστοτε των τοποτηρητών της.

Ήρθε η ώρα να μπει ένα τέλος στην αδηφάγα ετεροδιοίκηση.

Ήρθε η ώρα να γίνουμε ξανά νοικοκυραίοι στον τόπο μας.

 

ΔΗΜΟΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΤΩΡΑ