ΕΠΕΛΑΣΗ ΑΠΑΤΕΩΝΩΝ ΜΕ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΟΝ ΙΟ: Δύο Πατρινοί έχασαν 10.000 ευρώ

Στο… μάτι των απατεώνων που προσποιούνται τους τεχνικούς Ηλεκτρονικών Υπολογιστών παραμένει η Αχαΐα για τρίτη εβδομάδα.

Οι επιτήδειοι συνεχίζουν να «βομβαρδίζουν» με τηλεφωνικές κλήσεις τους Πατρινούς και με πρόσχημα ότι είναι τεχνικοί γνωστής εταιρείας λογισμικού καταφέρνουν να «θησαυρίζουν».

Μόνο προχθές κατόρθωσαν να «σηκώσουν», αποσπώντας τους κωδικούς των ηλεκτρονικών τους συναλλαγών, χρηματικά ποσά ύψους 10.000 ευρώ από τους τραπεζικούς τους λογαριασμους

Συγκεκριμένα, άγνωστοι επικοινώνησαν με 67χρονο Πατρινό, τον οποίο έπεισαν ότι υπάρχει ιός στον Ηλεκτρονικό Υπολογιστή του. Δήθεν για να τον «καθαρίσουν» ζήτησαν τους κωδικούς ειδικής εφαρμογής αποκτώντας έτσι απομακρυσμένη πρόσβαση στον υπολογιστή του και κατόρθωσαν να «μεταφέρουν» το ποσό των 6.000 ευρώ από τον λογαριασμό του 67χρονου σε δικό τους λογαριασμό.

Από το δεύτερο θύμα τους κατάφεραν με τον ίδιο τρόπο να αποσπάσουν το χρηματικό ποσό των 4.000 ευρώ.

Μάλιστα, αστυνομικές πληροφορίες αναφέρουν πως η ανάληψη των χρημάτων έγινε από τραπεζικό κατάστημα του… Κοσσόβου!

Σύμφωνα με πληροφορίες μέχρι σήμερα αρκετά είναι τα θύματα των απατεώνων στην Πάτρα και την Αχαΐα με την ίδια μέθοδο, ενώ η συνολική λεία τους αγγίζει το ποσό των 70.000 ευρώ!

Η Ασφάλεια Πατρών αναζητά στοιχεία για τους δράστες που βρίσκονται πίσω από τη φάμπρικα των εξαπατήσεων. Μάλιστα από τα μέχρι στιγμής ευρήματα φέρεται η ανάληψη των χρημάτων που τσέπωσαν προχθές από δύο Πατρινούς να έγινε από άτομο που φέρεται να είναι αλλοδαπός και εικάζεται πως τα στοιχεία του είναι ψευδή.