ΠΑΤΡΑ: Τίποτε από γιορτές, καρναβάλι, ρεβεγιόν, τραπέζια – Χριστούγεννα, όπως το περασμένο Πάσχα λέει ο Χ. Γώγος

Στην Πάτρα τα περιστατικά που νοσηλεύονται ανέρχονται πλέον στα 19. Από αυτά τα 15 νοσηλεύονται στην κλινική κορονοϊού του ΠΓΝΠ και τα δύο στη ΜΕΘ εκ των οποίων το ένα διασωληνωμένο και το άλλο με αναπνευστική υποστήριξη. Τα άλλα δύο νοσηλεύονται στον «Αγιο Ανδρέα» το ένα στην κλινική κορονοϊού και το άλλο στη ΜΕΘ διασωληνωμένο.

 

«Δεν σκεφτόμαστε τίποτε από γιορτές, καρναβάλι, ρεβεγιόν, τραπέζια και όλα αυτά. Τα Χριστούγεννα, όπως όλα δείχνουν, θα τα περάσουμε όπως το περασμένο Πάσχα. Κι αυτό δεν αφορά μόνον την περίοδο των γιορτών αλλά όλο το υπόλοιπο ’20 και το ‘21» δηλώνει ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Χαράλαμπος Γώγος  και πρόσθεσε : «Εχουμε ανησυχητική σταθεροποίηση. Ο αριθμός των ημερήσιων κρουσμάτων είναι σταθερός μεν, αλλά εμείς αυτό που θέλουμε είναι να μειωθεί. Να έχουμε καλύτερα νούμερα ενόψει του χειμερινού κύματος που περιμένουμε».
Θίγει έντονα και το ζήτημα της ατομικής ευθύνης που πολλοί απεμπολούν ρίχνοντας το μπαλάκι στην Κυβέρνηση. «Ο κόσμος πρέπει να το καταλάβει ότι ο καθένας μας, και όλοι μαζί, έχουμε ευθύνη γι’ αυτή την κατάσταση. Το θέμα της ατομικής ευθύνης έχει παρεξηγηθεί αν κι έχει πολύ μεγάλη σημασία. Προστατεύουμε τους εαυτούς μας, προστατεύουμε τους οικείους μας και κατ΄ επέκταση την κοινωνία. Σε εμάς επαφίεται ο θετικός δείκτης. Δεν μπορεί να υπάρχει συνεχής αστυνόμευση και η καθημερινή μας πρακτική να είναι υπό διαρκή επιτήρηση».