Ο Ολυμπιακός ρίχνεται στη μάχη του Τσάμπιονς Λιγκ

Ετοιμος να κολυμπήσει για ακόμα μια χρονιά στη «θάλασσα» του Τσάμπιονς Λιγκ είναι ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι» υποδέχονται για την πρεμιέρα των ομίλων τη Μαρσέιγ και, παρά το γεγονός ότι το τελευταίο 24ωρο υπέστησαν το σκωτσέζικο ντους σχετικά με την παρουσία ή όχι φιλάθλων στο Καραϊσκάκη, τόσο ο Πέδρο Μαρτίνς όσο και οι παίκτες του τόνισαν ότι ξεκάθαρος στόχος απόψε δεν είναι άλλος από τη νίκη.

«Δυστυχώς θα παίξουμε ξανά χωρίς τον κόσμο μας. Θα μας λείψει το πάθος και ο ενθουσιασμός των φιλάθλων μας. Πέρυσι είχαμε δύο μεγάλες ομάδες στον όμιλό μας και περάσαμε, και φέτος υπάρχει μία μεγάλη ομάδα στον όμιλο και αυτή είναι η διαφορά», τόνισε αρχικά ο Πέδρο Μαρτίνς και πρόσθεσε: «Οι άλλες ομάδες θα διεκδικήσουν τη 2η θέση. Η μεγάλη διαφορά, βέβαια, στα φετινά ματς είναι η απουσία του κόσμου».

Ο Πορτογάλος τεχνικός του Ολυμπιακού επισήμανε ότι είναι θετικό για την ομάδα του ότι δεν είναι στην αρχή της σεζόν και έχει δώσει αρκετά επίσημα ματς, ενώ συμπλήρωσε ότι περιμένει να γίνει ένα πολύ καλό παιχνίδι από δύο ομάδες που τους αρέσει το επιθετικό ποδόσφαιρο.

Τους παίκτες του Ολυμπιακού εκπροσώπησε ο Ουσεϊνού Μπα, ο οποίος δήλωσε περήφανος και ανυπόμονος για το ντεμπούτο του στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Οσον αφορά το αρχικό σχήμα, δύο θέσεις είναι «ανοιχτές». Για το αριστερό άκρο της άμυνας, ο Χολέμπας έχει ένα μικρό προβάδισμα έναντι του Βινάγκρε. Επίσης «παίζεται» μία θέση ανάμεσα σε Ραντζέλοβιτς ή Μασούρα για το ένα «φτερό» της επίθεσης, με τον Σέρβο να έχει περισσότερες πιθανότητες. Στις υπόλοιπες θέσεις δεν αναμένονται εκπλήξεις, καθώς ο Μαρτίνς προσανατολίζεται να πάει σε σχηματισμό 4-3-3 με τους Σα, Ραφίνια, Σεμέδο, Μπα, Εμβιλά, Μπουχαλάκη, Καμαρά, Βαλμπουενά και Ελ Αραμπί.

Οπως και ο Ολυμπιακός, έτσι και η Μαρσέιγ έχει ακριβώς τον ίδιο στόχο, να παλέψει δηλαδή για τη 2η ή την 3η θέση που δίνουν το δικαίωμα να παραμείνει σε ευρωπαϊκή τροχιά. Οι Γάλλοι, που στο τελευταίο πέρασμά τους από το Φάληρο, πάλι σε πρεμιέρα ομίλου της διοργάνωσης, είχαν φύγει νικητές, θέλουν να αιφνιδιάσουν ξανά τους «ερυθρολεύκους». Ο τεχνικός της γαλλικής ομάδας, Αντρε Βίλας-Μπόας, χαρακτήρισε τη συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ «όνειρο που έγινε πραγματικότητα» και πρόσθεσε ότι η Μαρσέιγ δεν είναι στην Αθήνα για διακοπές, αλλά για να πάρει τη νίκη που θα τη βοηθήσει στη συνέχεια του θεσμού.