ΠΑΤΡΑ: Δεν υπάρχει άλλη λύση «η Αχαΐα στην “κόκκινη ζώνη” – Τι λέει λοιμωξιολόγος:

Στο πορτοκαλί η Αχαΐα, με μια μικρή πινελιά απόκλισης της απόχρωσης για να βαφτεί στο κόκκινο του κινδύνου.

Η κατάσταση σύμφωνα με τα δεδομένα των κρουσμάτων βρίσκεται οριακά στο να τεθεί εκτός ελέγχου;
Με δεδομένο τους σε εκατοντάδα και πλέον σε καραντίνα, 16 νοσούντες στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών, τρείς στην ΜΕΘ και έναν εξ αυτών διασωληνωμένο, η Αχαΐα αυξάνει ραγδαία τον επιδημιολογικό δείκτη.
Η επίκουρος καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Πατρών Λοιμωξιολογίας, Καρολίνα Ακινόσογλου επιβεβαιώνει ότι βρισκόμαστε στο πορτοκαλί και απαισιοδοξεί δηλώνοντας στην «Γνωμη» ότι «λόγω των μετακινήσεων και των ηυξημένων κρουσμάτων τα οποία έχουν πολλές εστίες με αποτέλεσμα τη δυσκολία της ιχνηλάτησηςτους,είναι πολύ πιθανόν δυστυχώς, να μπούμε στην κόκκινη ζώνη»
Σε ότι αφορά τα φαρμακευτικά σκευάσματα, ανέφερε ότι «είναι γνωστό πως δεν υπάρχουν πλην του Remdesivir που απλάυποβοηθά τη κατάσταση. Απομένουν οι φαρμακευτικοί συνδυασμοί που εκ της εμπειρίας αποτελούν εξατομικευμένη θεραπεία που χρειάζεται αναπροσαρμογή για κάθε ασθενή γεγονός που δυσκολεύει την κατάσταση».
Σε ότι αφορά τα εμβόλια που μάλιστα βρίσκονται και στην τελική φάση 3, σημειώνει ότι χρειάζονται ακόμη έλεγχο και αν ολοκληρωθούν στο τέλος του 2020 δεν θα βρίσκονται σε δημόσια κατανάλωση πριν τα μέσα του 2021.
Αναφορικά με τους διασωληνωμένους προσθέτει: « Η πρόγνωση για όσους διασωληνώνονται είναι πολύ κακή. Το 50% με 60% δυστυχώς θα καταλήξει. Δεν ξέρω το γιατί κάποιες ομάδες δεν έχουν πάρει στα σοβαρά την τραγικότητα που είναι τόσο προφανής σε αυτή την πανδημία.Το σήμα κινδύνου έχει δοθεί. Δεν υπάρχουν περιθώρια. Η μόνη λύση είναι η τήρηση των μέτρων και δυστυχώς η έσχατη λύση όσο ακόμα είναι καιρός»