Εκλογές στις ΗΠΑ: Τραμπ και Μπάιντεν διαφωνούν πριν βρεθούν στο στούντιο για το τελευταίο ντιμπέιτ

Τα μανίκια σηκώνουν οι δύο μονομάχοι για το προεδρικό χρίσμα στις ΗΠΑ ενόψει του τελευταίο ντιμπέιτ της 22ας Οκτωβρίου και προτού προσέλθουν στο ίδιο τηλεοπτικό πλατό, έχουν ήδη βγάλει τα… μαχαίρια.

Εκτός από τα μικρόφωνα που θα είναι κλειστά, όπως αποφάσισε η Προεδρική Επιτροπή Τηλεμαχιών στις ΗΠΑ, προκειμένου να μην παρεμβαίνει ο ένας στα λεγόμενα του άλλου, στα δύο λεπτά που θα έχουν στην διάθεσή τους για να αναλύσουν ένα θέμα, Τραμπ και Μπάιντεν διαφωνούν για τα θέματα που θα συζητηθούν. Και όχι μόνο.

Ο Τραμπ άρχισε ήδη τη γκρίνια επικρίνοντας προκαταβολικά την Κρίστεν Γουέλκερ, δημοσιογράφο του NBC News που θα συντονίσει την τελευταία τηλεμαχία το βράδυ της Πέμπτης, ώρα ΗΠΑ (ξημερώματα Παρασκευής, ώρα Ελλάδας).

Η 44χρονη ανταποκρίτρια του NBC News στον Λευκό Οίκο δέχτηκε πυρά από τον ένοικο του Λευκού Οίκου ότι στηρίζει απροκάλυπτα το Δημοκρατικό Κόμμα.

Επιπλέον, το επιτελείο του Ντόναλντ Τραμπ, σε επιστολή του προς την Προεδρική Επιτροπή Τηλεμαχιών, θεωρεί πως η εξωτερική πολιτική θα πρέπει να είναι βασικό θέμα του debate ενώ οΜπάιντεν πιστεύει πως θα πρέπει να είναι το θέμα της πανδημίας του νέου κορωνοϊού.

«Τα μικρόφωνα θα παραμείνουν κλειστά καθώς στο πρώτο προεδρικό ντιμπέιτ στις 7 Οκτωβρίου, ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος διέκοπτε συχνά τον Δημοκρατικό του αντίπαλο, Τζο Μπάιντεν, και επίσης διαφωνούσε με τον συντονιστή της συζήτησης, δημοσιογράφο του δικτύου Fox News, Κρις Γουάλας», όπως αναφέρει το δίκτυo CNBC.

Η τηλεμαχία θα διεξαχθεί στο Τενεσί και θα διαρκέσει μιάμιση ώρα χωρίς διάλειμμα για διαφήμιση. Κάθε θέμα που θα αναπτύσσουν Τραμπ και Μπάιντεν θα διαρκεί 15 λεπτά.

Οι αντίπαλοι θα έχουν δύο λεπτά για να απαντήσουν στα ερωτήματα της συντονίστριας.

«Ο Ρεπουμπλικανός Τραμπ και ο Δημοκρατικός Τζο Μπάιντεν θα συζητήσουν μεταξύ άλλων, για την καταπολέμηση της πανδημίας του κορωνοϊού, τις συνθήκες που επικρατούν στα αμερικανικά νοικοκυριά, τα φυλετικά προβλήματα στις Ηνωμένες Πολιτείες, τα προβλήματα της κλιματικής αλλαγής, τα θέματα εθνικής ασφάλειας. Αυτή η λίστα μπορεί να συμπληρωθεί ανάλογα με τα τελευταία νέα της εσωτερικής και εξωτερικής πολιτικής», όπως αναφέρει το CNN.

Οι εκλογές των ΗΠΑ θα διεξαχθούν στις 3 Νοεμβρίου και, σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, ο 77χρονος Tζo Μπάιντεν εξακολουθεί να διατηρεί σαφές προβάδισμα έναντι του Ντόναλντ Τραμπ (εννέα με δέκα μονάδες).