ΠΑΤΡΑ: Ψάχνουν λύση με τους κρατούμενους με κορονοϊό στα Δικαστήρια

Σε αγώνα δρόμου έχει επιδοθεί η Εισαγγελία Πρωτοδικών Πατρών για να διαμορφωθεί ένας ειδικός χώρος για την διεκπεραίωση της εισαγγελικής και ανακριτικής διαδικασίας σε άτομα που έχουν εμπλοκή με το νόμο και είναι θετικοί στον κορωνοϊό.

Μετά τα κρούσματα που εντοπίστηκαν πρόσφατα στα κρατητήρια της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας αλλά και με δεδομένο ότι αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των κρουσμάτων η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πατρών Κωσταντούλα Αθανασοπούλου έχει αναλάβει πρωτοβουλία σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς προκειμένου να εξασφαλιστεί χώρος, εκτός Δικαστικού Μεγάρου, προκειμένου να ακολουθείται με ασφάλεια η διαδικασία που προβλέπεται από το Νόμο για κατηγορούμενους που είναι επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Την περασμένη εβδομάδα η κα Αθανασοπούλου συναντήθηκε με τον διευθυντή του Παθολογικού Τομέα του ΠΓΝΠ, καθηγητή Παθολογίας – Λοιμωξιολογίας Μάρκο Μαραγκό και με τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΛΠΑ Παναγιώτη Τσώνη στο λιμάνι όπου συζήτησαν διεξοδικά το θέμα. Ακολούθως, έκαναν αυτοψία σε έναν χώρο που προτάθηκε από τον ΟΛΠΑ για να φιλοξενήσει εισαγγελικούς και ανακριτικούς λειτουργούς ούτως ώστε να επιτελούν το έργο τους εντός των λιμενικών εγκαταστάσεων και με όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα προστασίας για όλους.

Ωστόσο, ο χώρος αυτός απερρίφθη από τους επιστήμονες καθώς δεν κρίθηκε ότι προσφέρει ασφάλεια από τον ύπουλο ιό, τον κορωνοϊό.

Για το λόγο αυτό, ζητήθηκε από την 6η ΥΠΕ να υποδείξει συγκεκριμένο χώρο για να υποδέχονται οι εισαγγελείς και οι ανακριτές τους κατηγορούμενους με Covid 19 προκειμένου να μην λήγουν οι προθεσμίες που προβλέπονται από τον Νόμο και να μην υπάρχουν νομικά ζητήματα.

Μάλιστα, αναμένεται σήμερα συνάντηση της κυρίας Αθανασοπούλου με τον κ. Καρβέλη προκειμένου να συζητηθεί το θέμα και να βρεθεί λύση.

Πληροφορίες αναφέρουν πως δεν αποκλείεται να εξασφαλιστεί ειδικός χώρος είτε στο Κέντρο Υγείας Βορείου Τομέα της Πάτρας, είτε στα νοσηλευτικά ιδρύματα, ενώ από την Εισαγγελία έχει ζητηθεί να παρέχονται σε όλους τους εμπλεκόμενους όλα τα μέτρα ατομικής προφύλαξης και ο ειδικός εξοπλισμός που προβλέπεται ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης του ιού.