ΠΑΤΡΑ: Κάμερες και ασφάλεια προαυλισμού στις Φυλακές Αγίου Στεφάνου – Πιθανή η κράτηση ενόχων της Χρυσής Αυγής

 

Tο σενάριο που εμφανίζει το Σωφρονιστικό Κατάστημα του «Αγίου Στεφάνου» Πατρών να συγκαταλέγεται στις φυλακές τύπου Β εκτός Αττικής, όπου σχεδιάζεται να μεταφερθούν κάποια από τα καταδικασθέντα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσής Αυγής, με βαριές ποινές καθείρξεως χωρίς ανασταλτικό χαρακτήρα, μέχρι στιγμής δεν έχει επιβεβαιωθεί επισήμως.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Πελοπόννησος», χθες το πρωί παρατηρήθηκε κινητικότητα στις φυλακές, καθώς υπήρξε επικοινωνία του υπουργείου Δικαιοσύνης με τη Διεύθυνση του καταστήματος κράτησης, κατά τη διάρκεια της οποίας φέρεται να ζητήθηκαν πληροφορίες και διευκρινίσεις για ζητήματα που αφορούν στα συστήματα ασφαλείας και παρακολούθησης, εντός και εκτός των χώρων του «Αγίου Στεφάνου».
ΧΩΡΟΙ
Μάλιστα, το ενδιαφέρον των στελεχών του υπουργείου, φαίνεται πως εστιάστηκε στην ύπαρξη και στον αριθμό των καμερών που διαθέτουν οι φυλακές, αλλά και στους χώρους προαυλισμού των κρατουμένων και για τις συνθήκες που γίνεται αυτός.
Υπενθυμίζεται, πως από τη γενική γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής έχει επισημανθεί πως οι καταδικασθέντες θα οδηγηθούν σε φυλακές με ξεχωριστά κελιά αντί θαλάμων, έτσι ώστε να μην είναι πιθανή η μεταξύ τους συνύπαρξη, αλλά και με αλλοδαπούς κρατουμένους.
ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ
Παράλληλα, όπως πληροφορείται η «Π», το τελευταίο διάστημα εγκαταστάθηκαν επιπλέον κάμερες. Οι κινήσεις αυτές σε συνδυασμό με την επικαιρότητα και τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών, μεταφράζονται από ανθρώπους που γνωρίζουν πράγματα και καταστάσεις, πως ο «Αγιος Στέφανος», προετοιμάζεται να υποδεχθεί ορισμένα από τα στελέχη της Χρυσής Αυγής. Αυτά κατά πληροφορίες, δεν θα ανήκουν στην ηγετική ομάδα, καθώς για τα συγκεκριμένα πρόσωπα, αναμένεται να μεταχθούν στις φυλακές Δομοκού, Τρικάλων και Μαλανδρίνου.
ΕΠΙΦΥΛΑΞΕΙΣ
Την ίδια ώρα, πηγές της «Π», αναφέρουν πως διατυπώθηκαν επιφυλάξεις για την επιλογή του Σωφρονιστικού Καταστήματος της Πάτρας, καθώς εντοπίζονται προβλήματα που αφορούν στον προγραμματισμό του ξεχωριστού προαυλισμό των χρυσαυγιτών κρατουμένων και αυτό γιατί ο «Αγιος Στέφανος», διαθέτει συγκεκριμένους εξωτερικούς χώρους.

 

Εφημερίδα «Πελοπόννησος»