ΠΑΤΡΑ: Ο Δήμος αναβαθμίζει τα συντριβάνια στις πλατείες

«Λίφτινγκ» έρχεται μέσα στους επόμενους μήνες για τα συντριβάνια της Πάτρας, όταν δηλαδή η μελέτη που έχει ξεκινήσει η αρμόδια υπηρεσία της αντιδημαρχίας έργων του δήμου, ολοκληρωθεί.

Η μελέτη αυτή είναι σε εξέλιξη και όταν τελειώσει θα πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος για να χρηματοδοτηθεί το όλο έργο και στη συνέχεια να γίνει ο διαγωνισμός για να προκύψει ο ανάδοχος που θα το αναλάβει.

Ωστόσο, ο στόχος είναι συγκεκριμένος. Η αλλαγή της αισθητικής των συντριβανιών σε τουλάχιστον έξι πλατείες της Πάτρας που βρίσκονται στο κέντρο της.

Ως γνωστόν, τα περισσότερα από τα συντριβάνια της Πάτρας είναι σε κακή κατάσταση, δεν έχουν νερό, λειτουργούν ενίοτε, πετούν “άχαρα” το νερό, ενώ ακόμα χειρότερα, υπάρχουν και άλλα που έχουν μετατραπεί σε βούρκους.

Το έργο αυτό θα αναβαθμίσει τα συντριβάνια, θα τα κάνει λειτουργικά, θα τους δώσει ένα άλλο ύφος, ενώ οι παρεμβάσεις θα είναι τέτοιες ώστε να αναδειχθούν μέσα από αυτά και οι πλατείες στις οποίες βρίσκονται.

Νερά που θα κάνουν διάφορα σχήματα, φώτα με τους αντίστοιχους χρωματισμούς για το βράδυ και γενικότερα εργασίες που θα έχουν σαν αποτελέσματα την μετατροπή τους σε σύγχρονα και μοντέρνα. 

Οι πληροφορίες αυτές θέλουν στην μελέτη αυτή να περιλαμβάνονται στο αρχικό στάδιο του έργου, η Τριών Ναυάρχων, τα Ψηλαλώνια, η πλατεία Μαρούδα, η πλατεία Ομονοίας, η πλατεία Όλγας και αυτό της πλατείας Νίκης, στην Αγία Σοφία.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι εκτός της μελέτης είναι τα πιο χαρακτηριστικά και διάσημα συντριβάνια της Πάτρας, αυτά της πλατείας Γεωργίου τα οποία ως νεότερα μνημεία που έχουν χαρακτηριστεί, ανήκουν στις αρμοδιότητες του υπουργείου Πολιτισμού.