ΠΑΤΡΑ: Αρχίζει να πιέζεται το νοσηλευτικό σύστημα – 14 νοσηλεύονται στα νοσοκομεία

Ανεβαίνει ο αριθμός των κρουσμάτων κορονοϊού στην Αχαΐα, που νοσηλεύονται. Χθες έφτασαν τους 14, εκ των οποίων οι τρεις στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Εκτός από το Νοσοκομείο Ρίου ξεκίνησε η νοσηλεία περιστατικών και στον «Αγιο Ανδρέα».

 

Χθες στην Αχαΐα καταγράφηκαν άλλα επτά νέα κρούσματα. Στο ΠΓΝΠ νοσηλεύονται 10 περιστατικά, στην κλινική κορονοϊού, και άλλα δύο στη ΜΕΘ με αναπνευστική υποστήριξη.
Αντίστοιχα στον «Αγιο Ανδρέα» νοσηλεύεται ένα περιστατικό στην κλινική κορονοϊού και ένα στη ΜΕΘ.

 

Ιδιαίτερα ανησυχεί τις υγειονομικές αρχές, η πηγή του «Διαγόρα» η οποία χθες έδωσε άλλα δύο θετικά αποτελέσματα από την ιχνηλάτηση που έγινε και άλλα πέντε που κρίνονται αμφίβολα αλλά μέχρι να υπάρξει ξεκάθαρο αποτέλεσμα αντιμετωπίζονται ως θετικά.
«Δυστυχώς η χθεσινή εικόνα που κατέγραψα στο κέντρο της Πάτρας είναι άκρως ανησυχητική. Κανένα μέτρο δεν λαμβάνεται σε αντίθεση με τις προηγούμενες μέρες. Ελάχιστοι φορούσαν μάσκες παρ’ ότι κινούνταν μέσα σε πολύ κόσμο και υπήρχε συνωστισμός. Εδειχναν σαν να μην αντιλαμβάνονται τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε. Αυτή η χαλαρότητα είναι πολύ προβληματική» μας επισήμανε ο διοικητής της 6ης υγειονομικής περιφέρειας Γιάννης Καρβέλης.