Κορωνοϊός: Απίστευτη δήλωση Μητροπολίτη στην Κοζάνη – «Ελάτε να κοινωνήσετε από την ίδια λαβίδα»

Στο «κόκκινο» του επιδημιολογικού χάρτη βρίσκεται η Κοζάνη, η οποία έγινε και η πρώτη Περιφερειακή Ενότητα στην οποία επιβλήθηκε καθολικό lockdown. Την ίδια ώρα, λοιπόν, που η κατάσταση με τον κορωνοϊό στην Κοζάνη είναι κρίσιμη και που οι πολίτες πρέπει να είναι πιο προσεκτικοί από πότε, ο Μητροπολίτης Σερβιών και Κοζάνης Πάυλος, προέβη το πρώι της Κυριακής σε μία απίστευτη δήλωση, κατά τη διάκρεια της Λειτουργίας.

Κατά τον Μητροπολίτη, ο κορωνοϊός δεν πάει στις χώρες που έχουν… πιστούς και σε αυτές τις χώρες οι θάνατοι είναι λιγότεροι. «Το Βέλγιο, η Ολλανδία, η Ελβετία, είναι χώρες με ίδιο πληθυσμό με εμάς. Εκεί, είναι χιλιάδες οι νεκροί. Εκατοντάδες οι προσβεβλημένοι από την πανδημία. Κι εδώ, ακόμη, με τη χάρη του Θεού, γιατί κάποιοι άνθρωποι υψώνουν χείρας ικέτιδας… Γιατί επιμένουν σε εκκλησία έστω και με κλειστές πόρτες, έρχεται και δέεται στο Θεό, να σκεπάζει τη χώρα μας…», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Και συνέχισε, καλώντας τους πιστούς, να πάνε τόσο οι ίδιοι όσο και τα παιδιά τους να κοινωνήσουν «από την ίδια λαβίδα». «Να ‘ρθείτε τώρα, να φέρετε τα παιδάκια σας κι εσείς κάποιοι, να κοινωνήσουν και να κοινωνήσετε. Από την ίδια λαβίδα. Γιατί το πιστεύετε ότι εκεί είναι το σώμα και το αίμα του Κυρίου!.. Όποιοι αμφισβητούν το σώμα και αίμα του Κυρίου, το βλασφημούν! Όποιοι και όποιες αμφιβάλλουν ότι είναι σώμα και αίμα Χριστού, να μην έρχονται, να μην πλησιάζουν», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία 18 Οκτωβρίου 2020