Κατεχόμενα: Νίκη του εκλεκτού της Άγκυρας Ε. Τατάρ

Νέο κατοχικό ηγέτη ψήφισαν σήμερα Τούρκοι και Τουρκοκύπριοι “ψηφοφόροι” στα κατεχόμενα, εν μέσω απαράδεκτων προκλήσεων από την Τουρκία και υπό την προοπτική της επανέναρξης των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό. Οι κάλπες έκλεισαν στις 18:00 σε μια διαδικασία που κύλησε, εν πολλοίς, αρκετά ομαλά και όπως φαίνεται ξημερώνει εποχή Τατάρ-Ερντογάν στο κατοχικό καθεστώς.

Ο εκλεκτός της Άγκυρας, σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα, υπερισχύει του Μουσταφά Ακιντζί, σε μια διαδικασία με εμφανείς τις τουρκικές παρεμβάσεις προς εξυπηρέτηση της υποψηφιότητας του Ερσίν Τατάρ, ο οποίος έδωσε τα ρέστα του, μάλιστα, με το φιάσκο και την πρόκληση στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου.

Τον Τατάρ στήριξε επίσημα το Κόμμα των Εποίκων και ο Ερχάν Αρικλί, καθώς και μέρος του Δημοκρατικού Κόμματος (DP) και του Κόμματους του Λαού (HP). Ο Ακιντζί απέκτησε ευρεία δυναμική με τη στήριξη του Τουρκικού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος (CTP) και του Τουφάν Ερχιουρμάν, ωστόσο δεν φαίνεται να κατάφερε να αντισταθεί στο θέλημα του Ταγίπ Ερντογάν.

Πηγή: philenews.com