Σημάδια υγείας που δείχνουν ότι ο σκύλος σας είναι υγιής

Είναι ο καλύτερος φίλος σας, μέλος της οικογένειας και η αδυναμία σας, αφού δεν μπορείτε καν να σκεφτείτε ότι μπορεί να πάθει κάτι κακό! Δείτε τα σημάδια που δείχνουν ότι ο σκύλος σας είναι υγιής και απολαύστε την παρέα του για πολλά πολλά χρόνια!

Αν αγαπάτε το σκυλάκι σας είναι φυσικό να ανησυχείτε για την καλή του υγεία. Δεν χρειάζεται όμως να ανησυχείτε χωρίς λόγο. Αν δηλαδή διατρέφεται σύμφωνα με τις οδηγίες του κτηνιάτρου σας- ποιοτικά και ποσοτικά- αν δεν αμελείτε τα εμβόλια και τις αντιπαρασιτικές αμπούλες, αν του κάνετε κάθε 6 μήνες μια γενική εξέταση αίματος και αν του δίνετε την ευκαιρία να ασκείται καθημερινά, τότε δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας.


ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΣΗΜΑΔΙΑ!

                                    Για να είστε ακόμα πιο ήσυχοι ότι το σκυλάκι σας είναι μια χαρά
δεν έχετε παρά να παρατηρήσετε μερικά αδιαμφισβήτητα σημάδια υγείας:

1.  Έχει όρεξη για φαγητό και παιχνίδια
Μπορεί τις ημέρες με καύσωνα να παρατηρήσετε ότι έχει μειωμένη όρεξη, κι αυτό θεωρείται φυσιολογικό. Εάν όμως περάσουν δυο μέρες κι ο σκύλος δεν έχει φάει τίποτα, ή αντίθετα εάν παρατηρήστε κάποια περίεργη αλλαγή στις διατροφικές του συνήθειες, δηλαδή φαγητό και μεγάλη συχνότητα, τότε θα πρέπει να επισκεφθείτε τον κτηνίατρο.

2.  Το τρίχωμα του και το δέρμα του είναι λείο και απαλό
Αυτό σημαίνει ότι τρέφεται σωστά και δεν αντιμετωπίζει προβλήματα με το δέρμα του. Ένα εντομοαπωθητικό κολάρο 
ή και ένα σπρει με Citronella και Neem Oil για την προστασία του από εξωτερικά παράσιτα είναι ότι χρειάζεστε. Να θυμάστε ότι συνήθως οι  δερματοπάθειες, η ύπαρξη αλλεργίας, ο υποσιτισμός ή η λανθασμένη διατροφή «φαίνονται» στο τρίχωμα!

3.  Τα μάτια του είναι καθαρά και λαμπερά, η μύτη του υγρή και δροσερή, τα αυτιά του καθαρά
Όπως στους ανθρώπους έτσι και στα ζώα τα κόκκινα ερεθισμένα μάτια υποδηλώνουν μόλυνση –μην την υποτιμάτε, ζητήστε τη συμβουλή του κτηνιάτρου. Επίσης φροντίζετε την υγιεινή των αυτιών του με κάποιο ειδικό καθαριστικό

4. Τα ούλα του είναι ροζ και τα δόντια του λεία και λευκά
Η ουλίτιδα δεν ταλαιπωρεί μόνο τους ανθρώπους αλλά και τον σκύλο σας. Εάν το ζωάκι σας ξαφνικά δεν θέλει να του αγγίζουν το κεφάλι ή το πρόσωπο. Αυτό ίσως αποτελεί ένδειξη ότι πονάνε τα δόντια ή τα ούλα του. Σ’ αυτή την περίπτωση ένα Dental Stick μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση της υγείας των ούλων και των δοντιών του καθημερινά.

                                                      ΠΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ “ΤΡΕΞΩ” ΣΤΟΝ ΚΤΗΝΙΑΤΡΟ;
                                Πρέπει να ανησυχήσετε και να αναζητήστε την αιτία εάν ο σκύλος σας…

…ξύνεται συνεχώς  σε διάφορα σημεία του σώματος του,

…γλείφει ή δαγκώνει διάφορα σημεία του σώματος του,

…εμφανίσει κοκκινίλες ή μαύρα στίγματα σε διάφορα σημεία του σώματός του,

…έχει διάρροια,

…κάνει εμετούς,

…τρέμει, …χάνει τρίχωμα και μάλιστα τούφες-τούφες,

…παρουσιάσει οιδήματα,

…δείχνει αδύναμος ή ανόρεχτος

Μήπως να  δώσω στο ζωάκι μου συμπληρώματα διατροφής;

Tα συμπληρώματα διατροφής μπορούν να ενισχύσουν την υγεία του κατοικιδίου πάντα σύμφωνα με τη σύσταση του κτηνιάτρου. Συνήθως τα χρειάζονται, για μικρά χρονικά διαστήματα, τα ζώα που δεν τρέφονται σωστά, τα υποσιτισμένα, αυτά που βρίσκονται σε ανάρρωση ή τα ζώα που η διατροφή τους είναι ελλιπής και έχει διαπιστωθεί εργαστηριακά η ανάγκη για την ενίσχυσή τους. Ειδικά ένα σκεύασμα Ωμέγα 3 λιπαρών οξέωνμπορεί να διασφαλίσει ότι το ζωάκι σας λαμβάνει την αναγκαία ποσότητα EPA και DHA- αυτά τα δύο θρεπτικά συστατικά είναι που λείπουν συχνά από τις τροφές για τα κατοικίδια ζώα.