Ρωσία: Ο δράστης του αποκεφαλισμού στο Παρίσι “δεν είχε καμία σχέση μαζί μας”

Ο έφηβος που αποκεφάλισε έναν καθηγητή στη Γαλλία δεν είχε πλέον κανέναν δεσμό με τη Μόσχα, από το 2008, διαβεβαίωσε απόψε η πρεσβεία της Ρωσίας στο Παρίσι.

“Το έγκλημα αυτό δεν έχει καμία σχέση με τη Ρωσία, δεδομένου ότι το πρόσωπο αυτό ζούσε στη Γαλλία εδώ και 12 χρόνια και είχε γίνει δεκτός από τη γαλλική πλευρά”, είπε ο Σεργκέι Παρίνοφ, ένας εκπρόσωπος της πρεσβείας, στο πρακτορείο Tass. “Και το σημαντικό ζήτημα δεν είναι το πού γεννήθηκε αλλά πού, πότε και πώς υιοθέτησε μια τρομοκρατική ιδεολογία την οποία φυσικά η Ρωσία καταδικάζει, σε όλες τις μορφές της”, πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον Παρίνοφ, ο Αμπντουλάχ Ανζόροφ έφτασε στη Γαλλία σε ηλικία 6 ετών, μαζί με όλη του την οικογένεια. Όλα τα μέλη της έλαβαν το καθεστώς πρόσφυγα και αυτό οδηγεί αυτομάτως στη στέρηση της ρωσικής υπηκοότητας.

“Δεν είχε ποτέ επαφές με την πρεσβεία”, πρόσθεσε ο Ρώσος διπλωμάτης εξηγώντας ότι όλες οι πληροφορίες του προέρχονται από τις γαλλικές αρχές.

Ο πρόεδρος της Τσετσενίας Ραμζάν Καντίροφ καταδίκασε την επίθεση και συλλυπήθηκε την οικογένεια του καθηγητή, ζητώντας ωστόσο ταυτόχρονα από τη Γαλλία “να μην προκαλεί” τους μουσουλμάνους. “Παραδεχτείτε ότι οι μουσουλμάνοι έχουν το δικαίωμα να έχουν μια θρησκεία και κανείς δεν μπορεί να τους στερήσει αυτό το δικαίωμα”, ανέφερε.

Ο Αμπντουλάχ Ανζόροφ, που ήταν τσετσενικής καταγωγής, είχε επισκεφθεί την Τσετσενία μόνο μία φορά στη ζωή του, όταν ήταν μόλις 2 ετών, πρόσθεσε ο Καντίροφ.

Πηγή: ΑΜΠΕ