ΠΑΤΡΑ: Ξεκινά την αξιολόγηση των προτάσεων για το Παραλιακό μέτωπο

Δέκα επτά αρχιτεκτονικά γραφεία και σχήματα εκδήλωσαν τελικά ενδιαφέρον στο διαγωνισμό του Δήμου Πατρέων για την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου. Η κριτική επιτροπή που θα αξιολογήσει τις μελέτες ξεκινάει το έργο της, την ερχόμενη Δευτέρα.

 

Πρόεδρος
Τα επτά μέλη της κριτικής επιτροπής θα συνεδριάσουν για πρώτη φορά στην πρώην αγορά Αργύρη. Στη συνεδρίαση θα εκλέξουν και τον πρόεδρο της επιτροπής. Οι 17 μελετητικές προτάσεις έχουν κωδικό αριθμό, ώστε να μην είναι φανερή η ταυτότητα των συντακτών τους. Σε δέκα συνεδριάσεις θα πρέπει η επιτροπή να καταλήξει σε αποτέλεσμα.

 

Κριτήρια
Τα μέλη της θα επιλέξουν στο πρώτο στάδιο (διαγωνισμός ιδεών) τις οκτώ καλύτερες προτάσεις, με κριτήρια αξιολόγησης την εκπλήρωση των στόχων του διαγωνισμού, την ταυτότητα, την πρωτοτυπία, την ιδιαιτερότητα και λειτουργικότητα της πρότασης, την υιοθέτηση νέων καινοτόμων μέτρων και μεθόδων ενταγμένων στην αρχιτεκτονική του τοπίου, για την ενεργειακή διαχείριση του χώρου, την επιλογή ποιοτικών υλικών συνδυασμένων με προσιτό, για τα οικονομικά δεδομένα του Δήμου, κόστος συντήρησης, την ποιότητα της παρουσίασης της πρότασης και την τεκμηρίωσή της.

 

Επαθλα
Στις οκτώ καλύτερες προτάσεις θα απονεμηθεί χρηματικό έπαθλο 15 χιλ. ευρώ με την προϋπόθεση ότι οι συντάκτες τους θα λάβουν μέρος και στο δεύτερο στάδιο (διαγωνισμός προσχεδίων). Από αυτή τη διαδικασία η κριτική επιτροπή θα επιλέξει τα τρία καλύτερα προσχέδια και θα απονείμει ισάριθμα βραβεία (83.700 ευρώ το πρώτο, 61.380 ευρώ το δεύτερο και 40.920 ευρώ το τρίτο).

Πελοπόννησος