“ΒΟΜΒΑ” ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ: Γυναίκα μάρτυρας κατήγγειλε πως δύο δικηγόροι της έδιναν χρήματα για να αλλάξει κατάθεση

Πρωτοφανείς ήταν χθες οι εξελίξεις στη δίκη για τη ληστεία σε βάρος του δημάρχου Ζακύνθου Νικήτα Αρετάκη, που συνεχίζεται στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πατρών. Κατά τη χθεσινή ημέρα, κλήθηκε να καταθέσει γυναίκα μάρτυρας, που πρωτόδικα είχε διαδραματίσει κομβικό ρόλο στην υπόθεση, ενοχοποιώντας τους δύο κατηγορούμενους.

 

Η γυναίκα που σήμερα είναι έγκλειστη των φυλακών Κορυδαλλού φέρεται ότι διατηρούσε τότε σχέση με τον Αλβανό κατηγορούμενο και είχε καταθέσει πως, της είχε εξομολογηθεί ότι, αυτός διέπραξε την ληστεία σε βάρος του δημάρχου, καθ΄υπόδειξη του πρώην αστυνομικού.

 

Τα ίδια κατέθεσε η συγκεκριμένη γυναίκα χθες και στο εφετείο. Εκείνο όμως που προκάλεσε ανάφλεξη στην ακροαματική διαδικασία, ήταν η καταγγελία της, ότι στις φυλακές Κορυδαλλού όπου κρατείται, «την επισκέφθηκαν τρεις φορές οι δύο συνήγοροι υπεράσπισης και της πρότειναν έναντι χρηματικού ανταλλάγματος, να αλλάξει την κατάθεσή της», ελαφρύνοντας την θέση των δύο κατηγορουμένων.
Μάλιστα, η μάρτυρας κατέθεσε στο δικαστήριο και έγγραφα των φυλακών, που δείχνουν ότι έγιναν τα συγκεκριμένα επισκεπτήρια από τους δύο δικηγόρους. Στην αίθουσα όπως ήταν φυσικό επικράτησε ένταση, με τους παριστάμενους να έχουν ζωγραφισμένες τις αντιδράσεις έκπληξης στα πρόσωπά τους.
Ο δε συνήγορος πολιτικής αγωγής Θεόδωρος Χρονόπουλος, δήλωσε ότι εξανίσταται, γιατί, για τα δικαστήρια της Πάτρας, αυτή ήταν μια πρωτοφανής εξέλιξη. Μετά τη διακοπή της συνεδρίασης, δήλωσε προς την έδρα ότι θα καταθέσει τα πρακτικά της χθεσινής δίκης στον αρμόδιο Εισαγγελέα Εφετών, για να διερευνήσει αν προκύπτει ποινικό αδίκημα, εκ μέρους των συνηγόρων υπεράσπισης.
Κατά τον κ. Χρονόπουλο, πρόκειται για μια πρωτοφανή εξέλιξη σε δίκη, την οποία ο ίδιος, στα 40 χρόνια που ασκεί δικηγορία, δεν έχει ξανασυναντήσει και μάλιστα, σε μια τόσο σοβαρή δίκη.
Παράλληλα, τόνισε ότι ο εντολέας του, δήμαρχος Ζακύνθου Νικήτας Αρετάκης, είναι συγκλονισμένος από τις εξελίξεις, καθώς στην προηγούμενη ακροαματική διαδικασία, λοιδορήθηκε από την υπεράσπιση, με τις ερωτήσεις που δέχθηκε, για το αν είχε ποτέ πρόβλημα ψυχικής ισαορροπίας και γιατί αμφισβητήθηκαν οι καταγγελίες του, για το χρηματικό ποσό που μετέφερε στην τσάντα που του εκλάπη.
Οι συνήγοροι υπεράσπισης, σε δήλωσή τους, ενώπιον του δικαστηρίου, αμφισβήτησαν ευθέως την αξιοπιστία της μάρτυρα, αφήνοντας μάλιστα σαφείς αιχμές, ότι ήταν υποκινούμενη και καθοδηγούμενη από την πολιτική αγωγή.
«Τα όσα κατέθεσε χθες και άλλες φορές, δεν στέκουν στην κοινή λογική και δεδομένου του παρελθόντος της, συνιστούν ψεύδη από την αρχή μέχρι το τέλος», τόνισαν μεταξύ άλλων οι δικηγόροι.
Μάλιστα, ο συνήγορος υπεράσπισης Σωτήρης Ντινόπουλος άφησε αιχμές εναντίον του συναδέλφου του Θεόδωρου Χρονόπουλου, εκφράζοντας τη λύπη του, γιατί διακεκριμένος δικηγόρος των Πατρών, όπως είπε, μέμφεται συναδέλφους του, ξεφεύγοντας των πλαισίων της ευπρέπειας και της αξιοπρέπειας.
Η δίκη διακόπηκε για τις 22 Οκτωβρίου.

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ