Σαρλ Μισέλ: Θα παρακολουθούμε στενά τις επόμενες εβδομάδες την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο


Σε νέα καταδίκη των “προκλητικών ενεργειών της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο” προχώρησε πριν από λίγο ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ.

Μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του Συμβουλίου ο κ. Μισέλ τόνισε ότι οι ηγέτες “εκφράζουν τη λύπη τους για τις μονομερείς ενέργειες και τις προκλήσεις της Τουρκίας” και “επιβεβαίωσαν τα συμπεράσματα του προηγούμενου Συμβουλίου” που ανοίγουν τον δρόμο για την επιβολή των κυρώσεων.

“Σχεδιάζουμε μια Σύνοδο τον Δεκέμβριο και πάλι θα έχουμε την ευκαιρία να αξιολογήσουμε την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και την Τουρκία”, ανέφερε και πρόσθεσε: “Είχαμε ήδη την ευκαιρία να μιλήσουμε και ενημερωθήκαμε για την κατάσταση από τους ηγέτες της Ελλάδας και της Κύπρου και συζητήσαμε τις εξελίξεις”.

“Θα παρακολουθούμε ημέρα με την ημέρα, εβδομάδα με την εβδομάδα πολύ στενά την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο με όλα τα διαφορετικά μέρη στην περιοχή και ιδιαίτερα με τις χώρες που εμπλέκονται στενότερα”, ανέφερε.

Σχολιάζοντας την πορεία της πανδημίας ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου έκανε λόγο για “πρωτοφανή και ιδιαίτερα σοβαρή κατάσταση”.

“Συμφωνήσαμε ότι πρέπει να υπάρχει μεγαλύτερος συντονισμός στα τεστ και τα εμβόλια και σε αυτό το πλαίσιο θα γίνονται συναντήσεις σε τακτική βάση” τις επόμενες εβδομάδες, ανέφερε.

πηγη capital.gr