ΠΑΤΡΑ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ ΕΠΙΣΗΜΑ: Το ποσό που έδωσε ο ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ στον Καρακίτσο για την εξαγορά των ΚΡΟΝΟΣ

Το ποσό των 2,3 εκατ. ευρώ πλήρωσε ο όμιλος «Σκλαβενίτης» για να αποκτήσει το 45% της πατρινής αλυσίδας «Κρόνος – Ν. Καρακίτσος ΑΕΒΕ».
Το τίμημα δημοσιοποιείται μέσα από τις οικονομικές καταστάσεις του 2019, που δημοσιοποίησαν οι Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτης, μητρική του Ομίλου Σκλαβενίτη, στην οποία ενσωματώθηκαν τα 12 καταστήματα της «Κρόνος» στην περιοχή της Αχαΐας.
Η διαφορά της οικογένειας Καρακίτσου με τη Σκλαβενίτης, με επίκεντρο την πατρινή αλυσίδα «Κρόνος», διευθετήθηκε εξωδικαστικά το καλοκαίρι του 2019, ύστερα από τρία χρόνια αντιδικιών.
Η Σκλαβενίτης συμφώνησε τελικά να αποζημιώσει την οικογένεια Καρακίτσου και να καταβάλει για την απαίτηση που είχε η τελευταία για το 45% του μετοχικού κεφαλαίου της «Κρόνος», μια απαίτηση που μέχρι τότε αμφισβητούσε, αφού θεωρούσε πως αφορούσε στον προηγούμενο ιδιοκτήτη της «Κρόνος», την αλυσίδα Μαρινόπουλος και όχι την ίδια.
Η συγκεκριμένη απαίτηση «γεννήθηκε» μετά την εξαγορά της Κρόνος από την Μαρινόπουλος, λίγο πριν αυτή καταρρεύσει. Ο ιδρυτής της «Κρόνος», Νίκος Καρακίτσος υποστήριζε από τότε πως παρ’ ότι πούλησε στη Μαρινόπουλος το 100% του μετοχικού κεφαλαίου, εντούτοις τα χρήματα που εισέπραξε, υπολείπονταν του συμφωνημένου τιμήματος.
Για αυτό και ξεκίνησε αγώνα για την καταβολή και των υπόλοιπων χρημάτων. Οταν η Μαρινόπουλος μεταβιβάστηκε στη Σκλαβενίτης, συνέχισε να διεκδικεί τα χρήματα από τον νέο ιδιοκτήτη και τελικά, οι προσπάθειές του καρποφόρησαν, παρ’ ότι χρειάστηκε να περάσουν πέντε ολόκληρα χρόνια.
Πάντως, ο Ομιλος Σκλαβενίτης δεν φαίνεται να έχει… παράπονο από τη συμφωνία. Στη σημαντική βελτίωση των οικονομικών αποτελεσμάτων του 2019 συνέβαλε, μεταξύ άλλων, και η ενσωμάτωση των 12 καταστημάτων της «Κρόνος» στην περιοχή της Αχαΐας, τα οποία πλέον λειτουργούν υπό το σήμα της Σκλαβενίτης.