Μετά την Κοζάνη, με lockdown κινδυνεύουν και τα Γιάννενα

Μετά την Κοζάνη, με lockdown φαίνεται να κινδυνεύουν και τα Γιάννενα, αφού όπως τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη σημερινή ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού στην Ελλάδα, η κατάσταση στην περιοχή είναι εξαιρετικά κρίσιμη.

Μάλιστα, ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι αύριο θα μεταβεί με τους γενικούς γραμματείς Πολιτικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας στην περιοχή της Κοζάνης, όπου θα συμμετέχουν σε σύσκεψη με τον περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, τον αντιπεριφερειάρχη της περιοχής και τους 4 δημάρχους, και στη συνέχεια θα μεταβούν στα Γιάννενα, όπου θα συναντηθούν με τον περιφερειάρχη Ηπείρου και του συνεργάτες του.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων απηύθυνε ισχυρότατη σύσταση στους κατοίκους της ΠΕ Κοζάνης για αποφυγή όλων των περιττών μετακινήσεων και κατά γράμμα τήρηση των μέτρων, ενώ έκανε έκκληση και στους κατοίκους της περιοχής της Ηπείρου να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην τήρηση των μέτρων.

Αναφερόμενος στην εξέλιξη της πανδημίας στην Ελλάδα, ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε ότι η χώρα δείχνει μια σταθερή επιδημιολογική κατάσταση, όμως “η σταθερότητα αυτή είναι εξαιρετικά εύθραυστη”, προσθέτοντας ότι δεν να εφησυχάζουμε, γιατί τα δεδομένα μπορούν να αλλάξουν.

Όπως τόνισε, βρισκόμαστε σε μια πολύ κρίσιμη φάση της πανδημίας και προσέθεσε ότι η ενεργοποίηση του επιπέδου του συναγερμού 4 για την Κοζάνη κρούει τον κώδωνα σε όλη τη χώρα.

πηγη capital.gr