Για τα πλαστικά μίας χρήσης και για την τροπολογία της ΛΑΡΚΟ

Το νομοσχέδιο για την ενσωμάτωση της Οδηγίας της Ε.Ε. 2019/904 που ήρθε στην Ολομέλεια της Βουλής αποτελεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ελέγχου της παραγωγής και της μείωσης της διάθεσης των πλαστικών μιας χρήσης και στροφής προς μια πράσινη – και φιλική προς τον πολίτη – οικολογική ανάπτυξη.
Είναι ένα νομοσχέδιο με το οποίο η Νέα Δημοκρατία – δια του αρμόδιου Υπουργού Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Κώστα Χατζηδάκη – από τη μια βρίσκεται σε απόλυτη συμφωνία με όσα είχε εξαγγείλει προεκλογικά για την προστασία του περιβάλλοντος και την αποφυγή της ρύπανσης από τα πλαστικά και από την άλλη ενσωματώνει άμεσα στην εθνική της νομοθεσία τις διατάξεις της ενωσιακής οδηγίας!
Όσον αφορά στην τροπολογία για τη ΛΑΡΚΟ, η κυβέρνηση προχωρά σταθερά μια σοβαρή προσπάθεια διάσωσης της προβληματικής κρατικής εταιρείας ώστε να αναπτυχθεί.
Είναι υποκριτική η στάση της αντιπολίτευσης – μείζονος και ήσσονος – που ζήτησε ονομαστική ψηφοφορία.
Γιατί, ενώ γνωρίζει το υπαρκτό πρόβλημα επιβίωσης της εταιρείας, λαϊκίζει ασυστόλως, χωρίς σχέδιο, με καταστροφικές συνέπειες για το μέλλον της υπερχρεωμένης εταιρείας που την πληρώνουν οι φορολογούμενοι.
Ακόμη και σήμερα δε μας είπε ο κ. Τσίπρας που βρίσκεται το σχέδιο που είχε εξαγγείλει για τη ΛΑΡΚΟ δύο φορές στο πρόσφατο παρελθόν.
Η Νέα Δημοκρατία είχε υποσχεθεί προεκλογικά στον ελληνικό λαό ότι οι προβληματικές δημόσιες επιχειρήσεις πρέπει να εξυγιανθούν με συγκεκριμένα σχέδια διάσωσης, γιατί είναι προς όφελος της ανάπτυξης και των πολιτών.
Και αυτό ακριβώς υλοποιεί με την εν θέματι τροπολογία.

 

Δήλωση Ιάσονα Φωτήλα, βουλευτή ΝΔ Αχαΐας,