ΦΩΤΟ: Επίσκοπος Κερνίτσης Χρύσανθος: «Συνέχισε με τον ίδιον ζήλον…»

Η 6η επέτειος από την χειροτονία του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης, κ. Χρυσάνθου (στις 13 Οκτωβρίου 2014) γιορτάστηκε με λαμπρότητα και με Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον ιερό ναό του Αγίου Νεκταρίου, παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου.
Στην ομιλία του, ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας, αναφέρθηκε στο υψηλό αξίωμα της Αρχιερωσύνης και ευχήθηκε στον Θεοφιλέστατο να έχει ψυχοσωματική υγεία και να συνεχίσει με τον ίδιο ζήλο τη διακονία του στην Αποστολική Εκκλησία των Πατρών «προς δόξαν Θεού και προς σωτηρίαν ψυχών».
Από την πλευρά του, ο Θεοφιλέστατος, αφού δοξολόγησε και ευχαρίστησε «τον εν Τριάδι Αγιον Θεόν για τη μεγάλη χάρη της Αρχιερωσύνης», ευχαρίστησε από καρδιάς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσόστομο, τον «σεμνό οιακοστρόφο της νηός της Αποστολικής Εκκλησίας των Πατρών», για την αγάπη με την οποία τον περιβάλλει και τον στηρίζει στην διακονία του, αλλά και διότι «έγινε όργανον του Παναγίου Πνεύματος», εισηγούμενος στην Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδας την προαγωγήν του εις Βοηθόν Επίσκοπον της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών.
Τέλος, ο Θεοφιλέστατος ευχαρίστησε τους Πρεσβυτέρους και τους Διακόνους που συμμετείχαν στην Θεία Λειτουργία, καθώς, επίσης, και τους Ιεροψάλτες και το ευσεβές εκκλησίασμα, οι οποίοι προσήλθαν για να εκκλησιασθούν και να του ευχηθούν τα δέοντα.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, προσφέρθηκε εκκλησιαστικό κέρασμα στο Πνευματικό Κέντρο του Ναού, τόσο στους κληρικούς, όσο και στους πιστούς που έδωσαν «παρών».
Ακολουθούν κάποιες λεπτομέρειες για τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Κερνίτσης, κκ. Χρύσανθο, που ίσως είναι άγνωστες σε πολλούς:
– Ο μακαριστός Μητροπολίτης Νικόδημος του έδωσε το όνομα Χρύσανθος (το όνομά του ως λαϊκός ήταν Γεράσιμος Στελλάτος), τιμώντας τη μνήμη του αοιδίμου Αρχιεπισκόπου Αθηνών Χρυσάνθου του από Τραπεζούντος (αρχιδιάκονος του οποίου είχε χρηματίσει ο Μητροπολίτης Νικόδημος).
– Εχει λάβει το παράσημο του Αγίου Σάββα του Πατριαρχείου Σερβίας, για την συμμετοχή του σε ανθρωπιστικές αποστολές.
– Είναι Κεφαλλονίτης στην καταγωγή, καθώς γεννήθηκε το έτος 1952 στον οικισμό Καμπιτσάτα.
– Αφού φοίτησε στην Ανωτέρα Ιερατική Σχολή Θεσσαλονίκης και στην συνέχεια στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, εκάρη μοναχός στην ιερά μονή Παναγίας Γηροκομήτισσας.
– Διετέλεσε προϊστάμενος του ιερού ναού Αγίου Νεκταρίου και υπεύθυνος του Γραφείου Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών.