ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ: Ανακοίνωση για τη Διαπίστευση Αθλητικών Συντακτών και φωτορεπόρτερ

Λόγω των εκτάκτων συνθηκών που ισχύουν εξαιτίας της πανδημίας της νόσου του COVID-19 και σύμφωνα με τα σχετικά πρωτόκολλα του ΕΣΑΚΕ και του 7DAYS EuroCup οι διαπιστεύσεις -προς το παρόν- δεν είναι δυνατόν να είναι ετήσιες και θα ισχύουν ανά παιχνίδι, ενώ στα παιχνίδια του ελληνικού πρωταθλήματος τα ονόματα των διαπιστευμένων δημοσιογράφων θα πρέπει να στέλνονται στη διοργανώτρια αρχή 48 ώρες πριν από κάθε παιχνίδι. Ως εκ τούτου θα υπάρχει ξεχωριστή πρόσκληση ανά παιχνίδι ή ζεύγος παιχνιδιών και ξεχωριστές κάθε φορά αιτήσεις και οι δημοσιογράφοι/φωτογράφοι θα ειδοποιούνται με μήνυμα για την αποδοχή ή όχι του αιτήματος τους.

Κατόπιν αυτών, παρακαλούνται οι εκπρόσωποι των Μ.Μ.Ε. και οι φωτογράφοι που επιθυμούν να καλύψουν δημοσιογραφικά τους 2 ερχόμενους εντός έδρας αγώνες του Προμηθέα στο «Δημ. Τόφαλος» κόντρα σε Nanterre ’92 (την Τετάρτη 21/10, 19:15) και κόντρα στον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ (την Κυριακή 25/10, 19:00) να αποστείλουν σχετικό αίτημα μέχρι και το Σάββατο 17/10 στην ηλεκτρονική διεύθυνση: press@promitheasbc.gr.

promitheas patras generic

Στην αίτηση θα πρέπει να υπάρχουν απαραίτητα τα εξής στοιχεία:

Ονοματεπώνυμο:

ΜΜΕ:

Δημοσιογραφική Ένωση (Ε.Σ.Η.Ε.Π.Η.Ν, Π.Σ.Α.Τ. ή άλλη):

Τηλέφωνο κινητό και e-mail:

 

Διευκρινίζουμε πως για την καλύτερη εξυπηρέτηση όλων σε κάθε παιχνίδι στο γήπεδο θα εισέρχεται ένας δημοσιογράφος ανά μέσο (εφημερίδα, ραδιοφωνικό ή τηλεοπτικό σταθμό και site), με προτεραιότητα σε αυτούς που καλύπτουν το ρεπορτάζ του Προμηθέα σε τακτική βάση. (Όλοι οι δημοσιογράφοι κάθονται στα δημοσιογραφικά θεωρεία στα booth της κερκίδας του γηπέδου πίσω από τη γραμματεία και τους πάγκους και η χρήση μάσκας είναι απαραίτητη και συνεχής).

Επιτρέπονται, επιπλέον, τρεις τεχνικοί για 3 ραδιοφωνικούς σταθμούς που θα μεταδώσουν τον αγώνα, καθώς και μέχρι 6 φωτογράφοι (χωρίς να είναι ακόμα δεδομένο πόσοι θα έχουν δικαίωμα πρόσβασης στο παρκέ).

Κανείς δεν έχει δικαίωμα να μπει στο γήπεδο με απλή επίδειξη οιασδήποτε δημοσιογραφικής κάρτας, χωρίς την κατοχή διαπίστευσης για το συγκεκριμένο παιχνίδι (press day pass)

prom sample2

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση του ΕΣΑΚΕ:

“Όπως ορίζει το Υγειονομικό Πρωτόκολλο του Πρωταθλήματος της Basket League δικαίωμα εισόδου στους αγώνες έχουν έως 25 δημοσιογράφοι, τρεις τεχνικοί ραδιοφώνου και έξι φωτογράφοι.

Οι παραπάνω απευθύνουν αίτημα εισόδου για τον αγώνα που θέλουν να παρακολουθήσουν έως 48 ώρες πριν την έναρξη του στην γηπεδούχο ΚΑΕ, η οποία είναι αρμόδια να διαμορφώσει την λίστα εισόδου.

Οι 25 δημοσιογράφοι και οι τρεις τεχνικοί ραδιοφώνου παραλαμβάνουν μαύρη διαπίστευση και όπως ορίζει το Υγειονομικό Πρωτόκολλο: «Η χρήση μάσκας είναι απαραίτητη και συνεχής. Δεν επιτρέπεται για κανένα λόγο η πρόσβαση στον αγωνιστικό χώρο, στους πάγκους στη γραμματεία και στα αποδυτήρια. Επιτρέπεται η κίνηση εντός του κλειστού σταδίου σε όλους τους άλλους εγκεκριμένους χώρους (πχ.: δημοσιογραφικά θεωρεία, εξέδρα)». Στα δημοσιογραφικά θεωρεία, θα πρέπει οι κάτοχοι των διαπιστεύσεων να τηρούν την απόσταση των 2 μέτρων ή να κάθονται με κενό τουλάχιστον δύο θέσεων.

Οι έξι φωτογράφοι παραλαμβάνουν κίτρινη διαπίστευση και όπως ορίζει το Υγειονομικό Πρωτόκολλο: «Η χρήση μάσκας είναι απαραίτητη και συνεχής. Επιτρέπει κατά περίπτωση και για συγκεκριμένο λόγο η πρόσβαση στον αγωνιστικό χώρο». Οι φωτογράφοι οφείλουν να φορούν και το επίσημο γιλέκο του ΕΣΑΚΕ.

Σας παραθέτουμε link με το δυναμικό Υγειονομικό Πρωτόκολλο της Basket League