Κανονικά κυκλοφορούν σήμερα μετρό, τραμ, ΗΣΑΠ

Κανονικά θα κυκλοφορήσουν σήμερα όλα τα μέσα σταθερής τροχιάς (ηλεκτρικός σιδηρόδρομος, μετρό, τραμ) καθώς οι εργαζόμενοι σε αυτά προχώρησαν σε αναστολή της κινητοποίησης που είχαν εξαγγείλει, από τις 2 το μεσημέρι έως τις 5 το απόγευμα.

Προχθές το βράδυ πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ των σωματείων εργαζομένων στα μέσα σταθερής τροχιάς και της διοίκησης της εταιρείας ΣΤΑΣΥ (Σταθερές Συγκοινωνίες) με αποτέλεσμα την ικανοποίηση μέρους των αιτημάτων τους.

«Οι κινητοποιήσεις μας αφορούσαν αποκλειστικά προβλήματα που έχουν να κάνουν με την εκτέλεση του συγκοινωνιακού έργου, σε συνάρτηση με θέματα που έχουν προκύψει από την πανδημία της COVID-19», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση των εργαζομένων.

«Σε διαβούλευση που πραγματοποιήθηκε με την ηγεσία της εταιρείας, κατόπιν συνεννοήσεώς της με το αρμόδιο υπουργείο, μας δόθηκαν γραπτά χρονοδιαγράμματα των προσλήψεων νέου τακτικού και μόνιμου προσωπικού, για την προμήθεια νέου τροχαίου υλικού και ανταλλακτικών καθώς και για επιπλέον ενέργειες, που να θα γίνουν για τη θωράκιση της υγείας των επιβατών και των εργαζομένων», εξήγησαν τα σωματεία εργαζομένων.