(ΦΩΤΟ)-ΠΑΤΡΑ: Art Athina Virtual 2020 από σήμερα έως τις 31 Οκτωβρίου

Η Γκαλερί Cube, συμμετέχει και φέτος, στην Art Athina 2020, με το art project Read The Room. Η Art Athina 2020 ανοίγει τις διαδικτυακές της πύλες μέσω της πλατφόρμας Αrt Athina Virtual (www.aavirtual.gr) στις 15 Οκτωβρίου 2020 και υπόσχεται μια διαφορετική εμπειρία στο φιλότεχνο κοινό. Η Αrt Athina Virtual έχει τεθεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Ο Μάκης Κυριακόπουλος, συνεπιμελητής του art project Read The Room γράφει: “Θέλω να καταλάβεις τα συναισθήματα και τις σκέψεις των ανθρώπων που βρίσκονται μέσα στο δωμάτιο! “Read the room”! Ποιό είναι όμως το δωμάτιο που βρισκόμαστε και ποιος είναι αυτός που καλείται να το διαβάσει; Το δωμάτιό μας, έγινε ο κόσμος μας την περίοδο της καραντίνας, τότε που αφήσαμε τις μισές μας αισθήσεις πίσω για να επικοινωνήσουμε με “καινές” λέξεις και εικόνες, προσπαθώντας να σπάσουμε τους τοίχους που μας χωρίζουν.

Θέλουμε να δούμε, μέσα από το βλέμμα, που αντιδρά στα ερεθίσματα που λαμβάνει, που δημιουργεί σενάρια για το μέλλον, το βλέμμα που διαβάζει το πρωτόγνωρο παρόν, ένα παρόν κλειστό και περιορισμένο.

Στο project Read the room γίνεται προσπάθεια, να μοντελοποιήθουν από τους καλλιτέχνες, οι αποφάσεις που μπορούμε να πάρουμε μέσα από μια εξατομικευμένη εμπειρία, επιτρέποντάς μας να δημιουργήσουμε σενάρια ανάγνωσης του χώρο-χρόνου.

Και όπως αναφέρει και ο Deleuze, η δημιουργία του κατάλληλου σεναρίου ταυτίζεται με τον εντοπισμό του προβλήματος και με αυτή την έννοια μπορεί να μας δώσει τα εργαλεία για να διαμορφώσουμε το μέλλον, διαβάζοντας και αξιολογώντας το παρόν.”.

Συμμετέχουν: Bleeps, Kenneth Blom, Felipe Chavez, Tom Faber, Ant Hamlyn, Reiner HeidornBrendan Kelly, Liza Krügermeier, Ιορδάνης Καλημεράκης, Μάκης Κυριακόπουλος, Φάνης Λογοθέτης, Ανδρέας Νικολάου, Βασιλική Πανταζή, Κωνσταντίνος Πάτσης, Βούλα Φερεντίνου.