ΠΑΤΡΑ: Η Δημοτική Βιβλιοθήκη και το ωράριο λειτουργίας της για το κοινό – Έως τις 30 Οκτωβρίου

Από τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων γίνεται γνωστό, ότι σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται από σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση, που αφορά στη λειτουργία των Δημοτικών Βιβλιοθηκών και η οποία ισχύει έως 30/10/2020, η Δημοτική Βιβλιοθήκη Πατρών, διαμορφώνει το ωράριο λειτουργίας της για το κοινό ως εξής:

Ωράριο Λειτουργίας για το κοινό

 

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ & ΠΑΙΔΙΚΟ ΤΜΗΜΑ

 

Δευτέρα: 8:00 έως 14:30
Τρίτη: 8:00 έως 14:30 & 16:30 έως 19:30
Τετάρτη: 8:00 έως 14:30
Πέμπτη: 8:00 έως 14:30 & 16:30 έως 19:30
Παρασκευή: 8:00 έως 14:30

 

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΦΩΚΑΙΑΣ

Δευτέρα – Παρασκευή: 8:30 έως 16:00

 

Υπενθυμίζεται ότι:

Δεν επιτρέπεται η παραμονή των χρηστών και η χρήση του αναγνωστηρίου, παρά μόνο η επίσκεψή τους μέχρι το χώρο εισόδου των αντίστοιχων τμημάτων (τμήμα ενηλίκων Κεντρικής Βιβλιοθήκης, Παιδικού τμήματος και Παραρτήματος Φωκαίας)  για τον δανεισμό ή  επιστροφή υλικού.

Η εξυπηρέτηση του κοινού γίνεται αποκλειστικά από το αρμόδιο προσωπικό.

Ο μέγιστος αριθμός εξυπηρετούμενων ατόμων για τα τμήματα δανεισμού (δανεισμός , επιστροφή βιβλίων)  είναι μέχρι δύο άτομα για το τμήμα ενηλίκων της κεντρικής Βιβλιοθήκης και του Παραρτήματος  και ένα άτομο για το παιδικό τμήμα. Ο  χρόνος παραμονής  στο χώρο δε θα πρέπει να υπερβαίνει τα 15 λεπτά.

Ο μέγιστος αριθμός εξυπηρετούμενων ατόμων για  χρήση ερευνητικού υλικού είναι ένα άτομο κατόπιν προγραμματισμένου ραντεβού με διάρκεια  μιας ώρας.

Παράλληλα, η Δημοτική Βιβλιοθήκη Πατρών συνεχίζει να προσφέρει  απομακρυσμένες υπηρεσίες στο κοινό της μέσα από   τους πληροφοριακούς πόρους, οι οποίοι είναι αναρτημένοι στην ιστοσελίδα της, καθώς και σε επείγουσες περιπτώσεις  με  ηλεκτρονικές αποστολές υλικού στο πλαίσιο πάντα των κανόνων χρήσης του, σύμφωνα με το νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων. 

Όσοι επιθυμούν δανεισμό υλικού ή συλλογή πληροφοριών  από το υλικό της βιβλιοθήκης, μπορούν να επισκέπτονται τον ηλεκτρονικό κατάλογο στη διεύθυνση httρs://patrαslibrαry.openαbekt.gr/ όπου προβάλλονται και   τα νέα αποκτήματα της βιβλιοθήκης και να υποβάλλουν αίτημα είτε τηλεφωνικά είτε στη φόρμα δανεισμού η οποία είναι αναρτημένη στον ηλεκτρονικό κατάλογο και στην ιστοσελίδα της βιβλιοθήκης

https://patraslibrary.weebly.com/deltaalphanuepsiloniotasigmamu972sigmaf.html

όπου αναγράφονται οι οδηγίες για το δανεισμό και την έκδοση κάρτας μέλους.

Οδηγίες προς το κοινό 

Σύμφωνα με τις οδηγίες από τον  ΕΟΔΥ οι αναγνώστες μας οφείλουν: 

  • Να μην επισκέπτονται τη Βιβλιοθήκη, εάν υπάρχει οποιοδήποτε σχετικό σύμπτωμα και μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας να αναζητούν με το προσωπικό μας εναλλακτικές λύσεις.
  • Κατά την επίσκεψη τους στο κτίριο να έχουν μάσκα, να τηρούν τις αποστάσεις και γενικώς τα απαραίτητα ατομικά μέτρα υγιεινής ακολουθώντας ταυτόχρονα και τις συστάσεις του προσωπικού.
  • Κατά την είσοδό των χρηστών στους χώρους της βιβλιοθήκης είναι απαραίτητη η καταγραφή των ατομικών τους  στοιχείων  στο βιβλίο  επισκεπτών (ονοματεπώνυμο και τηλέφωνο) για λόγους ασφαλείας.

 

Όλες οι ρυθμίσεις λειτουργίας και εξυπηρέτησης κοινού αναρτώνται στον διαδικτυακό τόπο της Βιβλιοθήκης και στην είσοδο του κτηρίου.

Η Βιβλιοθήκη θα επαναξιολογεί τα δεδομένα και ενδεχομένως θα τροποποιεί τις οδηγίες με γνώμονα την τήρηση των μέτρων προστασίας.

Τηλέφωνα επικοινωνίας:

Κεντρική Βιβλιοθήκη: 2610224813,

Παράρτημα Φωκαίας:2610312745,

Παιδικό τμήμα: 2610226792

 email: patraslibrary@gmaίl.cοm

Ηλεκτρονικός κατάλογος:  https://patraslibrary.openabekt.gr/