ΠΑΤΡΑ: Διαδικτυακή ομάδα για γονείς από το Κέντρο Πρόληψης Αχαΐας «Καλλίπολις»

Διαδικτυακή ομάδα για γονείς παιδιών προσχολικής, σχολικής και εφηβικής ηλικίας πρόκειται να υλοποιηθεί από το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων & Προαγωγής Ψυχοκοινωνικής Υγείας Αχαΐας Καλλίπολις. Η πρόταση για την λειτουργία διαδικτυακής ομάδας γονέων είναι αποτέλεσμα της προσαρμογής στις κοινωνικές συνθήκες λόγω της πανδημίας, παράλληλα όμως δίνει την δυνατότητα συμμετοχής σε γονείς που για διαφορετικούς λόγους δυσκολεύονται να ανταποκριθούν σε δια ζώσης συναντήσεις.

Κατά τη διάρκεια της ομάδας οι γονείς που θα συμμετέχουν θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν και να ενημερωθούν για βασικά θέματα που αφορούν το μεγάλωμα των παιδιών και την ενίσχυση του γονεικού τους ρόλου όπως: η βελτίωση της δεξιότητας της επικοινωνίας, η ενδυνάμωση της αυτοεκτίμησης, οι ανάγκες των παιδιών ανάλογα με το αναπτυξιακό στάδιο στο οποίο βρίσκονται, η αναγνώριση & η αξιοποίηση των συναισθημάτων κ.λπ.

Η διαδικτυακή ομάδα πρόκειται να υλοποιηθεί ημέρα Παρασκευή και ώρες 18:30 έως 20:00 για 6 συναντήσεις από τις 6 Νοεμβρίου ως τις 11 Δεκεμβρίου 2020. Προκειμένου να μπορέσουν οι γονείς να συνδεθούν στην ομάδα θα χρειαστούν υπολογιστή ή τάμπλετ με κάμερα και μικρόφωνο ή ένα αντίστοιχο κινητό τηλέφωνο. Η συμμετοχή στην ομάδα είναι δωρεάν και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας καθώς ο αριθμός των συμμετεχόντων θα είναι περιορισμένος.

Για περισσότερες πληροφορίες και για δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλέφωνα του Κέντρου Πρόληψης: 2610.226948 & 2610.623290, καθημερινά 8:00-15:00 (υπεύθυνες: κ. Χαρά Αλεξίου – Ψυχολόγος & κ. Θώμη Σταύρου – Κοινωνική Λειτουργός) ή στο email: kpachaia@pat.forthnet.gr, στην ιστοσελίδα: www.kpachaia.grκαι στο https://www.facebook.com/kpachaiaskallipolis/.