Ευρωλίγκα: Αναβλήθηκε ο αγώνας του Παναθηναϊκού

Η πρόθεση της Ευρωλίγκας να εξαντλήσει όλα τα περιθώρια προκειμένου να διεξαχθούν τα παιχνίδια, ακόμη κι αν απειλείται η υγεία των αθλητών, έπεσε εκ των πραγμάτων στο κενό.

Ο προγραμματισμένος για χθες το βράδυ αγώνας του Παναθηναϊκού με τη Βιλερμπάν για την 3η αγωνιστική της διοργάνωσης ματαιώθηκε, αφού ο κορωνοϊός αποδεκάτισε τη γαλλική ομάδα και παράλληλα επιβεβαίωσε όσους υποστηρίζουν πως αλλοιώνεται ο χαρακτήρας του φετινού μαραθωνίου από τη στιγμή που άλλα ματς θα κριθούν στο παρκέ και άλλα στα χαρτιά.

Εντεκα στελέχη των γηπεδούχων, εκ των οποίων έξι παίκτες και πέντε μέλη του προπονητικού τιμ, ήταν επιβεβαιωμένα θετικά στον ιό, ενώ άλλοι δύο παίκτες ανέβασαν πυρετό την τελευταία στιγμή. Αποτέλεσμα όλων αυτών, η Ευρωλίγκα, δύο ώρες πριν από το τζάμπολ, να αποφασίσει τη ματαίωση του αγώνα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της διοργανώτριας, η Βιλερμπάν δεν είχε οκτώ υγιείς αθλητές για να παραταχθεί και πλέον για την τύχη της αναμέτρησης θα επιληφθεί ο δικαστής της Ευρωλίγκας, όπως και για τον αγώνα Μπασκόνια – Ζενίτ.

Βάσει πρωτοκόλλου για την COVID-19, όποια ομάδα δεν έχει τουλάχιστον οκτώ παίκτες χάνει το ματς με σκορ 20-0, κάτι που σημαίνει πως οι «πράσινοι», που είχαν ζητήσει από τη Δευτέρα αναβολή ώστε ο αντίπαλος να μην αναγκαστεί να παίξει με εφήβους αλλά και για να διαφυλάξουν τους παίκτες τους, ελπίζουν βάσιμα στη δεύτερη νίκη τους στη διοργάνωση, έστω και στα χαρτιά.

 

Για αλλοίωση αποτελεσμάτων εξαιτίας του κορωνοϊού έκανε λόγο χθες και ο τεχνικός του Ολυμπιακού Γιώργος Μπαρτζώκας ενόψει της σημερινής αναμέτρησης (19.30, Novasports 2HD) των «ερυθρολεύκων» με την Αρμάνι Μιλάνο.

«Είναι μια πρωτόγνωρη κατάσταση. Οταν μια ομάδα κατεβαίνει με έξι ή με επτά παίκτες, δεν έχει αξιώσεις να κερδίσει το ματς. Προφανώς είναι αλλοίωση. Εκτός των άλλων, είναι και θέμα συγκέντρωσης. Πώς θα καταφέρεις να συγκεντρώσεις την ομάδα στην τακτική του αγώνα όταν οι περισσότεροι σκέφτονται πως οι άλλοι έχουν κρούσματα και ίσως κολλήσουμε;» αναρωτήθηκε ο Ελληνας τεχνικός.

Στο μεταξύ, ο προγραμματισμένος για την Παρασκευή αγώνας με τη Μακάμπι στο ΣΕΦ πιθανότατα θα μετατεθεί για το Σάββατο λόγω της απεργίας των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας.