Δολοφονία Σούζαν Ίτον: Χαιρετίζει η Αμερικανική Πρεσβεία την καταδικαστική απόφαση

Την ικανοποίησή της για την ισόβια κάθειρξη του δολοφόνου της Αμερικανίδας Βιολόγου Σούζαν Ίτον εξέφρασε η Αμερικανική Πρεσβεία στην Αθήνα.

Σε ανακοίνωσή της χαιρετίζει τις προσπάθειες των ελληνικών αρχών που οδήγησαν στην εξιχνίαση της υπόθεσης και την απονομή δικαιοσύνης για το ειδεχθές έγκλημα.

Η ανακοίνωση:

«Χαιρετίζουμε τη σημερινή ετυμηγορία στη δίκη για φρικτό φόνο πέρυσι στην Κρήτη, της Αμερικανίδας Δρ. Σούζαν Ίτον. Είμαστε βαθιά λυπημένοι για αυτήν την τραγική και αδικαιολόγητη απώλεια ζωής. Εκφράζουμε και πάλι τα βαθιά συλλυπητήριά μας στην οικογένεια της Δρ. Ίτον και τους οικείους της.

Θα θέλαμε επίσης να εκφράσουμε την εκτίμησή μας προς τις ελληνικές αρχές και τις ελληνικές δικαστικές αρχές για το έργο τους στην προσαγωγή του δολοφόνου του Δρ. Ίτον.

We would also like to express our appreciation to Greece’s law enforcement agencies and the Greek judicial authorities for their work in bringing Dr. Eaton’s killer to justice. https://t.co/Q5ymzuhQk9

— U.S. Embassy Athens (@USEmbassyAthens) October 13, 2020
Τι αποφάσισε το δικαστήριο

Η επταμελής έδρα, τρεις δικαστές και τέσσερις ένορκοι, του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ρεθύμνου, με δεδομένο τα αποδεικτικά στοιχεία και τις μαρτυρικές καταθέσεις κατά την ακροαματική διαδικασία, καταδίκασαν αργά σήμερα το απόγευμα, τον 28χρονο Ιωάννη Παρασκάκη από τον Ταυρωνίτη Χανίων, σε: “Ισόβια κάθειρξη για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας, 13 χρόνια για το βιασμό και 4 μήνες για την οπλοκατοχή”.

Στον κατηγορούμενο δεν αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό. Ο καταδικασθείς θα οδηγηθεί εκ νέου στις φυλακές Τριπόλεως για την έκτιση της ποινής του.

 

Πηγή: skai.gr