Δίκη «28»: ολοκληρώθηκαν οι απολογίες με Β. Μαρινάκη

Στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων βρέθηκε χθες το πρωί ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ο οποίος απολογήθηκε στη δίκη των «28», διαδικασία που κράτησε για περισσότερο από 90 λεπτά. Ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ολυμπιακός κατηγορείται για δύο αδικήματα: τη διεύθυνση συμμορίας κατά συναυτουργία σε βαθμό πλημμελήματος και την παρέμβαση με αθέμιτες ενέργειες με σκοπό επηρεασμού της εξέλιξης και του αποτελέσματος ποδοσφαιρικού αγώνα, με επίτευξη του επιδιωκόμενου σκοπού και που (κατά περίπτωση) ο ποδοσφαιρικός αγώνας περιλαμβάνεται σε στοιχηματικές διοργανώσεις, κατά συναυτουργία και μεμονωμένα και κατ’ εξακολούθηση, σε βαθμό κακουργήματος.

Ο μεγαλομέτοχος των «ερυθρόλευκων», μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στις εκλογές της ΕΠΟ, επιμένοντας ότι δεν γνώριζε από πριν τον κ. Σαρρή, ενώ πρόσθεσε ότι η θέση είναι σημαντική, αλλά δεν ορίζει διαιτητές. Πρόσθεσε, δε, ότι ΠΑΟΚ και ΑΕΚ διαφημίζουν τη σχέση τους με τους προέδρους της Ομοσπονδίας και όχι ο ίδιος. Επεσήμανε ότι δεν γνώριζε ότι το νούμερο στο κινητό του τηλέφωνο ήταν πακιστανικό και το είχε για λόγους ασφαλείας. «Δεν το πήρα για το ποδόσφαιρο, μιλούσα για τη δουλειά μου. Εγινε παράνομη καταγραφή», είπε και κατονόμασε τον Ν. Πατέρα. Τέλος, αρνήθηκε κάθε ανάμειξή του στην υπόθεση Κωνσταντινέα, είπε ότι δεν είχε καμία ιδιαίτερη σχέση με τον Αρβανιτίδη και ολοκλήρωσε τονίζοντας: «Θεωρώ τον εαυτό μου αδικημένο από το ελληνικό κράτος, αυτά που συζητάμε τώρα έχουν γίνει το 2012. Μου έχουν κάνει τεράστια ζημιά. Αισθάνομαι περήφανος γιατί παρόλο τους ελέγχους που μου έχουν κάνει, δεν έχει βρεθεί τίποτα».

Χθες ολοκληρώθηκαν οι απολογίες, με το δικαστήριο να διακόπτει για τις 19 Νοεμβρίου, όπου θα υπάρξει η αγόρευση και η πρόταση της εισαγγελέως.