Θεσσαλονίκη: Εξιχνιάστηκαν επτά περιπτώσεις κλοπών

Επτά περιπτώσεις κλοπών εξιχνιάστηκαν, κατά το τελευταίο 24ωρο, στο πλαίσιο των ερευνών που διενεργούνται από τις Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, για την ταυτοποίηση ατόμων που εμπλέκονται σε διάφορα αδικήματα, ενώ σχηματίστηκαν δικογραφίες σε βάρος δύο ατόμων για κλοπές.

Ειδικότερα, αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης εξιχνίασαν επτά υποθέσεις και σχημάτισαν δικογραφία σε βάρος ενός 39χρονου ξενικής καταγωγής, ο οποίος κατά το χρονικό διάστημα από τον Οκτώβριο του 2018 έως τον Μάρτιο του 2019, διέρρηξε τέσσερα σπίτια στις περιοχές κέντρου πόλης και της Χαριλάου-Αναλήψεως.

Από το εσωτερικό των σπιτιών αφαίρεσε χρηματικά ποσά, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και διάφορα αντικείμενα των ενοίκων.

Επίσης δικογραφία σχηματίστηκε σε βάρος ενός 28χρονου, ο οποίος τον Απρίλιο του 2013 έκλεψε όχημα και πινακίδες κυκλοφορίας, ενώ διέρρηξε και κοσμηματοπωλείο. Στην τελευταία περίπτωση, ενεργώντας από κοινού με άγνωστους, μέχρι στιγμής, συνεργούς του, προσέγγισε το κατάστημα με το κλεμμένο αυτοκίνητο και με ένα όχημα στο οποίο τοποθέτησαν τις κλεμμένες πινακίδες και, αφού παραβίασαν τα στόρια με χρήση ιμάντων, μπήκαν στο εσωτερικό της επιχείρησης απ’ όπου αφαίρεσαν κοσμήματα.

Οι σχετικές δικογραφίες θα υποβληθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.